7 συχνά προβλήματα του δέρματος των ποδιών

πόδι του αθλητή
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

7 Συχνά προβλήματα του δέρματος των ποδιών

Πολλές φορές αιτία είναι μια μόλυνση.

Πολλά διαφορετικά δερματικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τα πόδια μας, ορισμένα από αυτά είναι αρκετά πιο συνηθισμένα από άλλα. Η συνηθέστερη αιτία δημιουργίας κάποιου εξανθήματος ή δερματικών βλαβών στα πόδια είναι μια μόλυνση μυκητιασική, βακτηριακή ή ιογενής. Ο απλός ερεθισμός και οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι επίσης μια αρκετά συνήθης αιτία των εξανθημάτων.

Μερικές φορές αυτές οι παθήσεις του δέρματος έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, κάτι που κάνει αρκετά δύσκολη την ακριβή διάγνωση τους άρα και την θεραπεία τους.

Αν δείτε ότι κάποιο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως με σπιτικές θεραπείες αναζητήστε κάποιο ειδικό σκεύασμα ή τη συμβουλή γιατρού.

Δείτε παρακάτω τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στα πόδια μας:

 

Το πόδι του αθλητή

πόδι του αθλητήΤο πόδι του αθλητή είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από μύκητες στα νύχια και τα πόδια . Τα τυπικά συμπτώματα είναι ένα κόκκινο εξάνθημα, έντονα κνησμώδες που συνήθως εμφανίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών αλλά και στα πέλματα.

Το χρόνιο πόδι του αθλητή προκαλεί ένα μεγάλο εξάνθημα που πολλές φορές θεωρούν ότι είναι απλώς ξηρό δέρμα που δημιουργείτε φυσιολογικά στα πόδια. Αντίθετα αν έχετε αυτή τη μόλυνση το εξάνθημα θα είναι αρκετά οδυνηρό, κόκκινο και πιθανών να υπάρχουν και φουσκάλες.

 

 

Κονδυλώματα

κονδηλώματαΑλλιώς τα κονδυλώματα ονομάζονται και μαντραβίτσες ή μυρμηγκιές. Τα κονδυλώματα στα πόδια μπορεί να είναι μικρά σημάδια ή να συσσωρευτούν και να καλύψουν μια μεγάλη επιφάνεια.

Γενικά θα τα αναγνωρίσετε επειδή είναι κυκλικά και εμφανίζονται στα πέλματα ή στις πλευρές των πατουσών.

Πολλοί τα μπερδεύουν και πιστεύουν ότι είναι η αρχή της δημιουργίας ενός κάλου λόγω της παρόμοιας σκληρής εμφάνισης που προκαλούν στην επιφάνεια του ποδιού. Η διαφορά είναι φυσικά ότι τα κονδυλώματα προκαλούνται από έναν ιό και είναι πιο δύσκολο να εξαλειφθούν.

 


Βακτηριακές λοιμώξεις των ποδιών

βακτηριακες λοιμωξεις ποδιουΟι βακτηριακές λοιμώξεις των ποδιών έχουν διάφορες μορφές. Το δέρμα που περιβάλει το νύχι είναι η πιο πιθανή περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί κάποια βακτηριακή λοίμωξη.

Ένα νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμα είναι επίφοβο στη δημιουργία μιας λοίμωξης ιδιαίτερα αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Και αυτή η κατάσταση μπορεί εσφαλμένα να πιστεύετε ότι είναι το πόδι του αθλητή λόγω του παρόμοιου κόκκινου και οδυνηρού εξανθήματος που δημιουργείτε και στις δύο περιπτώσεις.

Ορισμένες βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα και να απαιτήσουν άμεση φροντίδα ειδικά αν δημιουργηθεί κάποια πληγή.

 

 

Ονυχομυκητίαση

ονυχομυκητιασηΜια μυκητιασική λοίμωξη ή ονυχομυκητίαση στα νύχια είναι από τα συχνά προβλήματα. Τα κλασικά συμπτώματα της ονυχομυκητίασης είναι η πάχυνση των νυχιών, ο αποχρωματισμός και οι αλλαγές στην υφή του νυχιού όπως να λεπτύνει και ή να σπάει.

Η μόλυνση είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το νύχι και να φτάσει μέχρι και κάτω από το δέρμα, αυτός είναι και ο λόγος που είναι δύσκολη η θεραπεία της ονυχομυκητίασης.

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα συχνά προκαλεί πόνο, ιδιαίτερα αν επιλέγετε να φοράτε παπούτσια που πιέζουν τα πόδια και τα δάχτυλα σας.

 

Έκζεμα

εκζεμα στο ποδιΤο έκζεμα έχει παρόμοια συμπτώματα με το πόδι του αθλητή. Μπορεί να εμφανιστεί ως μικρές και κυκλικές περιοχές από πιο παχύ δέρμα ή ως μεγαλύτερες περιοχές κόκκινου δέρματος.

Το έκζεμα μπορεί να προκληθεί από την ευαισθησία που έχετε σε μια χημική ουσία αφού έρθει σε επαφή με το δέρμα σας. θα μπορούσε επίσης να είναι και μια αντίδραση αν το δέρμα είναι πολύ ξηρό ή έχει μείνει πολύ ώρα σε υγρό περιβάλλον. Ένας πολύ συχνός τύπος εκζέματος είναι η ατοπική δερματίτιδα, μια δύσκολη πάθηση που συχνά εμφανίζεται σε συνδυασμό με αλλεργίες και ευαισθησίες του δέρματος.

 

Φουσκάλες

φουσκαλε στο ποδιΗ πιο προφανής αιτία που δημιουργούνται οι φουσκάλες είναι η υπερβολική τριβή που προκαλείται από τα παπούτσια σας ιδιαίτερα μετά από περπάτημα σε μεγάλες αποστάσεις ή τρέξιμο.

Όμως οι φουσκάλες στα πόδια μπορεί να είναι σύμπτωμα και άλλων παθήσεων όπως ο διαβήτης, το πόδι του αθλητή, η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής και το έκζεμα. Στα παιδιά ο ιός κοξάκι που εμφανίζεται κυρίως στα χέρια, τα πόδια και το στόμα μπορεί να είναι και η αιτία που δημιουργούνται φουσκάλες στα ποδαράκια τους.

 


Κάλοι

καλοι στο ποδιΟι κάλοι στα πόδια είναι περιοχές παχύτερου δέρματος της κεράτινης στιβάδας. Δημιουργούνται σε περιοχές του ποδιού μετά από έντονη πίεση στο δέρμα στα δάχτυλα των ποδιών ή στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα στα πέλματα.

Κάποιες φορές στους κάλους μπορούν να παγιδευτούν αιμοφόρα αγγεία και νεύρα που μπορεί να αιμορραγούν. Όταν ένας κάλος δημιουργείτε στο πόδι καλό είναι να τον αντιμετωπίζετε άμεσα για να μην μεγαλώνει.