8 Εύκολοι τρόποι για να σταματήσετε να ροχαλίζετε

πως να σταματησετε το ροχαλητο
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

8 Εύκολοι τρόποι για να σταματήσετε να ροχαλίζετε

Βγάλτε το ροχαλητό από τη ζωή σας με τις 8 συμβουλές που σας δίνουμε πιο κάτω

 

Το 45% των ενήλικων φυσιολογικών ανθρώπων – δεν έχουν δηλαδή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας – ροχαλίζει τουλάχιστον περιστασιακά. Αν δεν ροχαλίζετε οι ίδιοι μπορεί να ροχαλίζει ο σύντροφος σας ή κάποιο δικό σας άτομο.

Το ροχαλητό είναι κάτι δύσκολο για όλους όσους έρχονται αντιμέτωποι με αυτό. Πολλές φορές οι σύντροφοι ατόμων που ροχαλίζουν καταλήγουν να μη κοιμούνται ενώ αυτό θα κάνει το ζευγάρι να κοιμάται σε διαφορετικά δωμάτια. Ενώ και τα ίδια τα άτομα που ροχαλίζουν δεν ξεκουράζονται καθώς δεν έχουν ομαλό ύπνο. Το ροχαλητό λοιπόν μπορεί να δημιουργήσει πολύ σημαντικά προβλήματα σε έναν γάμο.

Το 75% των ανθρώπων που ροχαλίζουν έχουν αποφρακτική άπνοια -η αναπνοή διαταράσσεται κατά τη διάρκεια του ύπνου για σύντομες περιόδους- κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσετε καρδιακές παθήσεις.

Προσέχετε πάντα και μην παίρνετε χάπια ή σπρέι χωρίς ιατρική συνταγή.

Αντ΄ αυτού δοκιμάστε αυτές τις φυσικές λύσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε το ροχαλητό.

 

  1. Αλλάξτε τη στάση ύπνου σας

Αν κοιμάστε ξαπλωμένοι ανάσκελα προκαλείται τη βάση της γλώσσας σας και την μαλακή υπερώα να στοιβάζεται στο πίσω μέρος του λαιμού σας προκαλώντας έτσι ένα δονητικό ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κοιμάστε στην αριστερή ή στη δεξιά μεριά θα μπορέσετε να το αποφύγετε αυτό.

Ένα μαξιλάρι σώματος -ένα μαξιλάρι μεγάλου μήκους που υποστηρίζει ολόκληρο το σώμα σας- είναι μια πολύ καλή και εύκολη λύση. Θα σας επιτρέψει να κοιμάστε ήρεμα στο πλάι και να δείτε διαφορά στο ροχαλητό σας.

Το να βάλετε μπαλάκια του τένις στο πίσω μέρος της πιτζάμας σας είναι ακόμα ένας τρόπος που θα σας εμποδίσει να κοιμάστε ανάσκελα, όσο ανορθόδοξος κι αν σας φαίνεται.

Επίσης μπορείτε να ξαπλώνετε στο κρεββάτι ώστε η πλάτη σας να είναι σε καθιστή θέση -σα να κάθεστε σε ανάκλιντρο- σε αυτή τη στάση το κεφάλι σας εκτείνεται και ανοίγει τα ρινικά περάσματα των αεραγωγών και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ροχαλητού.

Αν το ροχαλητό σας συνεχίζεται παρά τη στάση ύπνου σας μπορεί η αιτία που το δημιουργεί να είναι η αποφρακτική άπνοια.

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

 

  1. Χάστε βάρος

Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους όσον αφορά το ροχαλητό ενώ άλλους όχι. Γεγονός είναι ότι ροχαλίζουν και ελλιποβαρής άνθρωποι.

Αν βάλατε βάρος και αρχίσατε να ροχαλίζετε ενώ πιο πριν δεν ροχαλίζατε τότε η απώλεια των περισσευούμενων κιλών θα σας  βοηθήσει πολύ.

Εάν επίσης έχετε πάρει βάρος στην περιοχή γύρω από το λαιμό τότε αυτό το βάρος πιέζει την εσωτερική διάμετρο του λαιμού κάτι, που οδηγεί φυσικά σε ροχαλητό.

 

  1. Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά μειώνουν τον ρυθμό ανάπαυσης των μυών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό.

Η κατανάλωση αλκοόλ 4 με 5 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει το ροχαλητό σας χειρότερο. Πολλοί που δεν ροχαλίζουν φυσιολογικά μπορεί να ροχαλίσουν μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

 

  1. Υιοθετήστε καλές συνήθεις ύπνου

Οι κακές συνήθειες ύπνου (επίσης γνωστές ως κακή υγιεινή του ύπνου) μπορεί να έχουν αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο της κατανάλωσης αλκοόλ.

Εάν εργάζεστε για πολλές ώρες χωρίς να κοιμάστε αρκετά σημαίνει ότι όταν τελικά θα πέσετε για ύπνο θα είστε υπερβολικά κουρασμένοι.

Κοιμάστε απότομα και πολύ βαθιά, έτσι οι μύες σας γίνονται περισσότερο σκληροί και προκαλείται το ροχαλητό.

 

  1. Ανοίξτε τη ρινική κοιλότητα

Αν το ροχαλητό αρχίζει από τη μύτη σας, το να κρατάτε ανοιχτή τη ρινική κοιλότητα και τα ρουθούνια μπορεί να βοηθήσει. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κινείται πιο αργά μέσα τους.

Φανταστείτε έναν στενό σωλήνα με νερό που περνά μέσα του. Όσο πιο στενός και εύκαμπτος είναι ο σωλήνας τόσο πιο γρήγορα κινείται το νερό μέσα του.

Τα ρινικά σας περάσματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Εάν η μύτη σας είναι κλειστή ή είστε μπουκωμένοι λόγω ενός κρυώματος τότε ο αέρας κινείται πιο γρήγορα μέσα τους και προκαλείται το ροχαλητό.

Ένα ζεστό ντους πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τις ρινικές διόδους σας. Επίσης κάνετε πλύσεις με θαλασσινό νερό όσο μπορείτε μέσα στη μέρα. Ξεπλύνετε τη μύτη σας με το αλατόνερο για να ανοίξουν οι δίοδοι και να κοιμηθείτε καλύτερα.

 

  1. Χρησιμοποιήστε ρινικές λωρίδες – κλιπ

Οι ρινικές λωρίδες λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο για να ανυψώσουν και να ανοίξουν τις ρινικές διόδους και κατ΄ επέκταση να σταματήσουν το ροχαλητό και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Το ρινικό κλιπ Snorest ασκεί την απαραίτητη πίεση που χρειάζεται στο σημείο της μύτης που βοηθά στην καλή λειτουργία του διαφράγματος και της αναπνοής.

Είναι μια από τις πιο εύκολες μεθόδους για να σταματήσετε το ροχαλητό καθώς προσφέρει και πολύ άμεσα αποτελέσματα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εκεί που ξεκινά.

 

  1. Αλλάξτε τα μαξιλάρια σας

Τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο χώρο που κοιμάστε, τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας μπορεί να συμβάλλουν στο ροχαλητό σας.

Πότε ξεσκονίσατε τελευταία φορά το φωτιστικό ή τα θερμαντικά σώματα στο δωμάτιο που κοιμάστε; Επίσης πότε αντικαταστήσατε τα μαξιλάρια σας ή γυρίσατε το στρώμα σας;

Τα ακάρεα της σκόνης συσσωρεύονται στα μαξιλάρια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ροχαλητό. Αν αφήνετε τα κατοικίδια σας να κοιμούνται μαζί σας στο κρεββάτι σας, σας αναγκάζει να αναπνέετε όλα αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμα τους όπως σκόνη και βρωμιά.

Αν είστε μια χαρά κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά τη νύχτα δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και έχετε έντονο ροχαλητό μπορεί όλα αυτά να σας επηρεάζουν.

Αερίστε τα μαξιλάρια σας τουλάχιστον μια φορά κάθε 2 εβδομάδες και αντικαταστήστε τα με καινούργια κάθε 6 μήνες για να περιορίσετε στο ελάχιστο τη συσσώρευση ακάρεων και αλλεργιογόνων. Επίσης κρατήστε τα κατοικίδια σας έξω από τη κρεβατοκάμαρα.

Προσέχετε πριν επενδύσετε σε ειδικά μαξιλάρια που αποτρέπουν το ροχαλητό καθώς η δομή τους στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί πόνο στον αυχένα.

 

  1. Μείνετε καλά ενυδατωμένοι

Πίνετε πολλά υγρά. Οι εκκρίσεις της μύτης σας γίνονται περισσότερο παχύρευστες αν είστε αφυδατωμένοι. Αυτό μπορεί να κάνει το ροχαλητό σας χειρότερο.

Στοχεύστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά την ημέρα που δεν περιέχουν ζάχαρη.

Συνολικά κοιμηθείτε περισσότερο, γυρίστε στο πλάι, αποφύγετε το αλκοόλ, κάντε ένα ζεστό ντους πριν πέσετε για ύπνο και επενδύστε σε ένα επίθεμα για το ροχαλητό Snorest που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό εύκολα, γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο.