Το 92% των νέων μαμάδων ανησυχεί για τον θηλασμό.

Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Η ανησυχία των νέων μαμάδων για τον θηλασμό.

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε σε 500 νέες μητέρες, από το «Cincinnati Children’s Hospital Medical Center» του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια  Davis Medical Center, τουλάχιστον το 92% των εξ αυτών προβληματίζεται με τον θηλασμό 3 ημέρες μετά την γέννηση του μωρού τους.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι για το 52% των νέων μαμάδων, ο κύριος λόγος που τους προκαλούσε ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού, αφορούσε σε προβλήματα που παρουσιάζονταν κατά τη διαδικασία, όπως για παράδειγμα ότι το μωρό αρνείται να θηλάσει ή ότι είναι ανήσυχο.

Ο δεύτερος πιο κοινός λόγος και αφορούσε στο 44%, σχετίζονταν με πόνο στη θηλή, πόνο στο στήθος, ή διόγκωση.

40% των γυναικών δήλωσε ότι ανησυχούσαν για το εάν η ποσότητα του γάλατος που παρήγαγαν ήταν αρκετή για τη σίτιση του μωρού. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θηλασμός έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για την μητέρα όσο και για το μωρό, που το ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή του. Οι ιατροί συνιστούν το θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του μωρού.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι μητέρες που ανέφεραν πρόβλημα την τρίτη ημέρα της γέννησης του μωρού, είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να σταματήσουν να θηλάζουν , σε σχέση με εκείνες οι οποίες δεν ανέφεραν πρόβλημα.

Αν προβληματίζεστε σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Μιλήστε με έναν ειδικό και ενημερωθείτε για τη διαδικασία του θηλασμού. Όσα περισσότερα ξέρετε τόσο πιο πολύ θα μειωθούν οι ανησυχίες σας.

Μιλήστε με άλλες μητέρες. Η ενθάρρυνση και η επιβεβαίωση από άλλες γυναίκες που είχαν ανάλογη εμπειρία μπορεί να κάνουν τη διαφορά.