Ασφάλεια υγείας – ποια τα διαθέσιμα προγράμματα και τι να επιλέξετε

ποια ασφαλεια υγειας να επιλεξετε
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Ασφάλεια υγείας – ποια τα διαθέσιμα προγράμματα και τι να επιλέξετε

Στην ασφάλεια υγείας υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να διαλέξετε τι είναι καλύτερο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επειδή με την υγεία μας δεν παίζουμε και πάντα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, εδώ θα σας αναλύσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε ώστε να είστε εξασφαλισμένοι από απλές διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι κάποιο μεγαλύτερο συμβάν.

Υπάρχουν τόσο οι δημόσιες ασφάλειες όσο και τα ιδιωτικά προγράμματα υγείας.

Επίσης, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τις κάρτες υγείας ενώ μερικές ιδιωτικές κλινικές προσφέρουν τα δικά τους προγράμματα ασφάλισης με πλήρη κάλυψη στην κλινική ή σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών.

Με όλες αυτές τις επιλογές, πάμε να δούμε ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια υγείας για να επιλέξετε.

 

Δημόσια ασφάλεια υγείας

Αν είστε εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, τότε μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές σας αυτόματα έχετε και πλήρη υγειονομική κάλυψη σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία.

Σίγουρα αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό, όμως τουλάχιστον για τα βασικά πράγματα σας καλύπτει.

Αν χρειαστείτε κάποια εξέταση ρουτίνας ή εισαγωγή για εγχείρηση, τότε επικοινωνείτε με το νοσοκομείο που σας εξυπηρετεί ώστε να κανονίσετε το ραντεβού σας.

Δυστυχώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνικά νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια, μπορεί το ραντεβού σας να είναι και μετά από 6 μήνες!

Η δημόσια ασφάλεια επίσης σας εξοικονομεί ένα σημαντικό ποσό από φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εκεί όπου η συμμετοχή είναι από μηδενική έως 15%.

Σίγουρα όμως δεν επαρκεί μόνο η δημόσια ασφάλεια.

 

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας παρέχεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες ως προγράμματα συμβολαίου και καλύπτει αυτά που περιγράφονται μέσα σε αυτό.

Θα πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά και με προσοχή τους όρους κάθε συμβολαίου, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι και περιπτώσεις που το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο μπορεί να κόψει τη δαπάνη.

Ανάλογα την ηλικία και την κατάσταση της υγείας σας, το κόστος ασφάλισης διαμορφώνεται ανάλογα.

Πριν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας καλεί η εταιρεία με ένα ερωτηματολόγιο, εκεί όπου πρέπει με ειλικρίνεια να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις έτσι ώστε να έχουν μια περιεκτική εικόνα γύρω από εσάς και το ιατρικό ιστορικό σας.

Οι ιδιωτικές ασφάλειες ξεκινάνε από περίπου 50€ / μήνα, ανάλογα με το ποσό απαλλαγής και την κατηγορία νοσηλείας που θα επιλέξετε.

Προσφέρουν κάποια σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα όπως απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις, ετήσια check up, εισαγωγή σε ιδιωτικές κλινικές, άμεση εξυπηρέτηση, κ.α.

Το κόστος σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια είναι αρκετά μικρότερο όμως στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να πληρώνετε και τις 2 ασφάλειες υγείας καθώς από τη μια η δημόσια είναι υποχρεωτική και από την άλλη η ιδιωτική είναι απαραίτητη καθώς συμπληρώνει τη δημόσια.

 

Κάρτες υγείας

καρτα υγειας

Οι κάρτες υγείας είναι μια «μέση» λύση για να έχετε κάποια ασφαλιστική κάλυψη καθώς και ετήσιες εξετάσεις.

Ανάλογα την κάρτα υγείας, θα έχετε κάποιες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και μεγάλη έκπτωση σε συνεργαζόμενες κλινικές και ιατρούς.

Το κόστος της κάρτας υγείας κυμαίνεται γύρω στα 50-60€ / έτος ενώ σε περίπτωση οικογένειας ή περισσότερων ατόμων, υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Έχοντας μια κάρτα υγείας έχετε μια μικρή σιγουριά για ετήσιες εξετάσεις καθώς και πρόσβαση σε ιδιωτικές κλινικές με προνομιακές τιμές.

 

Ιδιωτικά προγράμματα κλινικών

Αρκετές ιδιωτικές κλινικές έχουν δικά τους προγράμματα ασφάλειας που προσφέρουν σε όλους όσους θέλουν να ασφαλιστούν και να εκμεταλλευτούν όλα τα προνόμια της κλινικής.

Συνήθως αυτά τα προγράμματα προσφέρουν έναν αριθμό από διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται στην κλινική καθώς και εκπτώσεις σε περίπτωση νοσηλείας.

Συμφέρουν αρκετά αυτά τα προγράμματα αν η κλινική έχει συνεργασία και με άλλες ιδιωτικές κλινικές, σε άλλες πόλεις , έτσι ώστε αν τυχόν κάτι συμβεί και βρίσκεστε αλλού, να μπορείτε να μεταβείτε σε κάποια άλλη κλινική και όχι μόνο αποκλειστικά σε αυτήν που έχετε το συμβόλαιο υγείας.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των προγραμμάτων υγείας

Η δημόσια ασφάλεια έχει το μειονέκτημα από την μια ότι είναι υποχρεωτική εφόσον εργάζεστε – δηλαδή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το κόστος και να κάνετε μια ιδιωτική ασφάλεια όπου θα νιώθατε πιο καλυμμένοι και ασφαλείς.

Το πλεονέκτημα της δημόσιας ασφάλισης είναι η πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα καθώς και διαγνωστικές εξετάσεις με μόλις 15% συμμετοχή.

Επίσης όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν δωρεάν φάρμακα ή με πολύ μειωμένη τιμή.

Η ιδιωτική ασφάλεια συμπληρώνει τη δημόσια. Προσφέρει πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα (ανάλογα την εταιρεία που θα επιλέξετε και με ποιες κλινικές συνεργάζεται) και σίγουρα νιώθετε μια μεγαλύτερη σιγουρά απ’ότι αν είχατε μόνο τη δημόσια ασφάλιση.

Από την άλλη, το μειονέκτημα της ιδιωτικής ασφάλειας είναι το επιπλέον κόστος που πρέπει να καταβάλλεται, εξτρά από το κόστος της δημόσιας ασφάλειας.

Οι κάρτες υγείας έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστος και ότι προσφέρουν κάποιες βασικές υπηρεσίες υγείας.

Το μειονέκτημα τους είναι ότι οτιδήποτε πέρα από τα βασικά, θα πρέπει να το πληρώσετε εξτρά – έστω και με τις προνομιακές τιμές της κάθε εταιρείας.

Τέλος, τα ιδιωτικά προγράμματα των κλινικών προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι θα έχετε άμεση πρόσβαση στην κλινική που κάνετε το πρόγραμμα για οτιδήποτε σας συμβεί, με ένα πολύ προσιτό κόστος.

Το μειονέκτημα συνήθως είναι ότι η πρόσβαση σε άλλες συνεργαζόμενες κλινικές είναι αρκετά περιορισμένη και αυτό κάπως σας περιορίζει αν μετακινήστε συχνά.

Στην ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr/ θα βρείτε τα πάντα γύρω από τις ασφάλειες – από ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής μέχρι ασφάλειες σπιτιού καθώς και ασφάλεια υγείας.

Η επιλογή που πρέπει να κάνετε πρέπει να είναι συνετή και να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους όρους των εταιρειών πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε συμφωνία.