Έχετε κιρσούς; Να περπατάτε περισσότερο, μέχρι να κάνετε το τελικό βήμα

κιρσοι και περπατημα
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Έχετε κιρσούς; Να περπατάτε περισσότερο, μέχρι να κάνετε το τελικό βήμα!

Είναι γνωστό ότι το περπάτημα κάνει καλό και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Δείτε ακόμα ένα.

Είτε κάνετε πεζοπορία στο βουνό, περπατάτε στην παραλία ή στη γειτονιά σας, το περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση για όποιον υποφέρει από κιρσούς.

Το περπάτημα γυμνάζει τις γάμπες και διευκολύνει τις φλέβες στο κάτω μέρος του ποδιού να στείλουν το αίμα πίσω στην καρδιά. Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και μπορούν να το απολαύσουν όλοι, χωρίς να χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση.

 

Το πρόβλημα με τους κιρσούς.

Το πρόβλημα με τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες είναι πρώτα αισθητικό, αφού είναι ορατοί-δυστυχώς όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους γύρω μας- και με γυμνό μάτι.

Πίσω όμως από αυτό που φαίνεται είναι και αυτό που νιώθει κανείς, αφού στην πορεία οι κιρσοί δημιουργούν αίσθημα βάρους και πόνου στα πόδια, δυσκολία στην κίνηση και σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και φλεβικά έλκη.

Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσει κανείς ότι οι κιρσοί δεν αποτελούν απλώς αισθητικό πρόβλημα αλλά πολύ περισσότερο μια ασθένεια που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου αφού οι κιρσοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται και σε μέγεθος και σε αριθμό και πρέπει να τους αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά και υπεύθυνα.

Η πρωταρχική αιτία δημιουργίας κιρσών στα πόδια είναι συνήθως μια «δομική αδυναμία» του φλεβικού τοιχώματος, γι’ αυτό και η κληρονομικότητα παίζει εδώ μεγάλο ρόλο στη δημιουργία τους (πρωτογενείς κιρσοί).

Υπάρχει επίσης περίπτωση η αιτία δημιουργίας των κιρσών να είναι μια παλιά εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (δευτερογενείς κιρσοί).

Επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση κιρσών είναι η εγκυμοσύνη, η πάροδος της ηλικίας, η πολύωρη ορθοστασία, ακόμα και τα στενά ρούχα (ιδιαίτερα αυτά που σφίγγουν στους μηρούς και κάτω από τα γόνατα ).

 

Βοηθήστε το πρόβλημα με τον τρόπο ζωής σας.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να υιοθετήσετε και να τα εντάξετε στον τρόπο ζωής σας αν θέλετε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των κιρσών,όπως:

Να βάλετε την άσκηση στη ζωής σας,να σταματήσετε το κάπνισμα –αν καπνίζετε– να ελέγχετε τακτικά το βάρος σας και τη διατροφή σας,να προσέχετε τι φοράτε ,να αποφεύγετε την ορθοστασία κ.λ.π. Το σπουδαιότερο όμως είναι να αποφασίσετε να τους αντιμετωπίσετε οριστικά και αποτελεσματικά.

 

Πώς να απαλλαγείτε οριστικά από τους κιρσούς!

Πιο εύκολα από ότι ίσως φανταζόσασταν καθώς η θεραπεία τους πλέον γίνεται με εντελώς νέες προσεγγίσεις που βάζουν τέλος στην κλασική χειρουργική αντιμετώπιση.

Λόγω της αυξημένης εμφάνισης των κιρσών,οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους έχουν εξελιχθεί σημαντικά.

Πολλές νέες τεχνικές έχουν έρθει στο προσκήνιο και παλαιότερες όπως η σκληροθεραπεία έχουν εξελιχθεί θεαματικά.

Πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση των κιρσών σήμερα έχουν οι ενδοφλεβικές τεχνικές που έχουν άριστα αισθητικά και θεραπευτικά αποτελέσματα και το σπουδαιότερο σας επιτρέπουν την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά σας.

Ή ακόμα, αν παραστεί ανάγκη, με τη σωστή διάγνωση , το σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό και τη μελέτη, μπορεί να γίνει ακόμα και ένας συνδυασμός τεχνικών και μεθόδων ,αρκεί…κάποιος να τις γνωρίζει όλες και να μπορεί να σας προτείνει τις πιο ενδεδειγμένες για την περίπτωσή  σας.

Την αντιμετώπιση που ταιριάζει σε εσάς και αποκλειστικά σε εσάς. Εδώ όμως απαιτείται απόλυτη εξειδίκευση και βαθιά γνώση από τον αγγειοχειρουργό σας.

Για να είστε σίγουροι με την αντιμετώπιση των κιρσών,πρέπει να είστε σίγουροι και με τον Ιατρό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.veincenter.gr ή επικοινωνήστε με τον επιστημονικό υπεύθυνο κ,Αθανάσιο Σιαφάκα Αγγειοχειρουργό, εκ των κορυφαίων στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων στην Ελλάδα, με ειδική και πολύχρονη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων που μπορεί να σας προτείνει μέσα από τη σωστή διάγνωση και τον σχεδιασμό ,την επέμβαση που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς.