Κιρσοί

κιρσοί
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Κιρσοί

Τι είναι οι κιρσοί;

Οι κιρσώδεις φλέβες εμφανίζονται όταν οι φλέβες διευρύνονται, διαστέλλονται και γεμίζουν με αίμα. Οι κιρσοί συνήθως είναι πρησμένες φλέβες που και ανυψώνονται-προεξέχουν από την επιδερμίδα. Η απόχρωση τους συνήθως είναι ένα μπλε-μοβ ή κόκκινο χρώμα. Οι κιρσοί μπορούν να είναι ιδιαίτερα επώδυνοι.

Η πάθηση είναι πολύ συχνή, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Περίπου το 25% όλων των ενηλίκων έχουν κιρσώδεις φλέβες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κιρσοί εμφανίζονται αποκλειστικά στα κάτω άκρα.

[ Το VarikoSette αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τους κιρσούς – Δείτε εδώ πληροφορίες! ]

Αιτίες δημιουργίας των κιρσών

κιρσοίΟι κιρσοί εμφανίζονται όταν οι φλέβες δεν λειτουργούν σωστά. Οι φλέβες έχουν κάποιες βαλβίδες που εμποδίζουν το αίμα να ρέει προς τα πίσω. Μερικές φορές η λειτουργία των βαλβίδων δεν γίνετε σωστά. Το αίμα τότε αρχίζει να συσσωρεύεται στις φλέβες αντί να ακολουθεί τη πορεία που πρέπει προς την καρδιά. Στη συνέχεια οι φλέβες μεγαλώνουν σε όγκο, πρήζονται και προεξέχουν από την επιδερμίδα.

Συχνά η φλεβίτιδα εμφανίζεται στα πόδια. Σε αυτή την περιοχή οι φλέβες είναι απομακρυσμένες από την καρδιά και η βαρύτητα κάνει πιο δύσκολη τη ροή του αίματος προς τα επάνω.  

Ορισμένες πιθανές αιτίες εμφάνισης των κιρσών μπορεί να είναι: 

  • Εγκυμοσύνη
  • Εμμηνόπαυση
  • Ηλικία άνω των 50 ετών
  • Ορθοστασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην καθημερινότητα
  • Παχυσαρκία
  • Οικογενειακό ιστορικό κιρσών

 

Συμπτώματα των κιρσών

Τα πρωταρχικά συμπτώματα των κιρσών είναι πολύ εμφανή στην επιφάνεια της επιδερμίδας καθώς οι φλέβες σας θα είναι διογκωμένες. Επίσης μπορεί να αισθάνεστε πόνο, θα υπάρχει πρήξιμο και ένα αίσθημα βάρους γύρω και πάνω στις φλέβες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει οίδημα και αποχρωματισμός των φλεβών. Σε ορισμένες σοβαρά περιστατικά οι φλέβες μπορεί να αιμορραγούν ή να σχηματιστούν έλκη.

 

Διάγνωση των κιρσών

Ο γιατρός θα εξετάσει τα πόδια σας και τις φλέβες που είναι ορατές όταν είστε σε καθιστή θέση ή σε όρθια. Ο γιατρός επίσης θα σας ρωτήσει αν πονάτε ή αν έχετε άλλα συμπτώματα. Έτσι θα μπορέσει να διαγνώσει τους κιρσούς.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο γιατρός σας να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα για να ελέγξει τη ροή του αίματος. Είναι μια μη επεμβατική δοκιμή που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει στο γιατρό σας να δει πως ρέει το αίμα στις φλέβες σας.

Ανάλογα με το που βρίσκετε ο φλεβίτης μπορεί να γίνει φλεβογραφία για μια εκ βαθών αξιολόγηση των φλεβών σας. Σε αυτή την εξέταση ο γιατρός εγχέει μια ειδική βαφή-σκιαγραφικό υλικό- στα πόδια σας και έπειτα βγάζουν ακτινογραφία τη περιοχή.

Η βαφή εμφανίζεται στις ακτίνες Χ και έτσι ο γιατρός έχει μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά τον τρόπο ροής τους αίματος στις φλέβες σας.

Εξετάσεις όπως τα υπερηχογραφήματα και τα φλεβογραφίες βοηθούν να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθούν άλλες διαταραχές όπως μια πιθανή θρόμβωση.

[ Το VarikoSette αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τους κιρσούς – Δείτε εδώ πληροφορίες! ]

Θεραπεία και πρόληψη των κιρσών

Σε γενικές γραμμές οι γιατροί είναι συντηρητικοί όσον αφορά τη θεραπεία των κιρσών. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σας συμβουλέψουν να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας αντί να δοκιμάσετε πιο επιθετικές θεραπείες.

Μια πολύ καλή κρέμα αντιμετώπισης των κιρσών είναι το Varikosette – Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος και επωφεληθείτε 50% έκπτωσης από την ιστοσελίδα μας.

 

Αλλαγές στον τρόπο ζωής σας

Οι ακόλουθες αλλαγές μπορεί να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την εμφάνιση άλλων κιρσών ή την χειροτέρευση των ήδη υπάρχοντών.

  • Αποφύγετε να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  • Χάστε βάρος ή διατηρήστε ένα υγιές βάρος
  • Ασκηθείτε για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος
  • Χρησιμοποιείστε κάλτσες συμπίεσης

Εάν έχετε ήδη κιρσώδεις φλέβες θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να εμποδίσετε τη δημιουργία και άλλων κιρσών. Επίσης θα πρέπει να έχετε τα πόδια σας ανυψωμένα όταν ξεκουράζεστε και όταν κοιμάστε.

 

Συμπίεση

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να φοράτε ειδικές κάλτσες συμπίεσης. Αυτές οι κάλτσες δημιουργούν αρκετή πίεση στα πόδια σας έτσι ώστε το αίμα να μπορεί να ρέει με ευκολία προς την καρδιά σας. Οι κάλτσες συμπίεσης επίσης μειώνουν την διόγκωση των κιρσών.

Η ένταση της συμπίεσης ποικίλει ανάλογα το είδος της κάλτσας. Οι περισσότεροι τύποι καλτσών συμπίεσης είναι διαθέσιμοι στα φαρμακεία ή σε καταστήματα με ιατρικό εξοπλισμό.

 

Χειρουργική επέμβαση

Αν οι αλλαγές που θα κάνετε στον τρόπο ζωής σας δεν λειτουργήσουν ή αν σας προκαλούν πόνο και βλάπτουν τη γενική υγεία σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει μια επέμβαση.

Εκρίζωση και απομάκρυνση της φλέβας: σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση απαιτείτε ολική αναισθησία. Ο χειρούργος κάνοντας μικρές τομές στο δέρμα σας κόβει το κομμάτι της κιρσώδους φλέβας και το αφαιρεί μέσα από τις τομές.

Όσο περνούν τα χρόνια οι χειρουργικές επεμβάσεις απομάκρυνσης φλεβών ενημερώνονται και αναπτύσσονται νέες τεχνικές. Παρ’ όλα αυτά εκτελούνται πολύ πιο σπάνια από άλλες επεμβάσεις νεότερες και λιγότερο επεμβατικές.

 

Άλλες επιλογές θεραπείας

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες που αντιμετωπίζουν τους κιρσούς:

Σκληροθεραπεία ευρυαγγειών & κιρσών: χρησιμοποιείται κάποιο υγρό ή αφρός για να αποκλειστεί μια μεγαλύτερη φλέβα.

Μικροσκληροθεραπεία ευρυαγγειών: μια υγρή ένεση με κάποιο χημικό θα χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει πιο μικρές φλέβες.

Χειρουργική επέμβαση με λέιζερ: οι φλέβες καίγονται με την χρήση του λέιζερ

Πάντα θα πρέπει να μιλάτε με τον γιατρό σας σχετικά με όλες τις επιλογές θεραπείας που έχετε και τους κινδύνους που παρουσιάζει η κάθε μία.  Η συνιστώμενη θεραπεία εξαρτάται από τα συμπτώματα που αντιμετωπίζεται, το μέγεθος και τη θέση τις κιρσώδους φλέβας.

[ Το VarikoSette αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τους κιρσούς – Δείτε εδώ πληροφορίες! ]

Τι γίνετε στο μέλλον

Οι κιρσώδεις φλέβες τείνουν να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν κάνετε όλες τις αλλαγές που σας πρότεινε ο γιατρός σας στην καθημερινότητα σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργούν οι κιρσοί είναι ο πόνος και φυσικά υπάρχει πάντα το αισθητικό κομμάτι. Πάντως δεν μπορούν να δημιουργήσουν άλλα μακροπρόθεσμα ιατρικά προβλήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κιρσοί μπορεί να οδηγήσουν σε πληγές στα πόδια σας, θρόμβους αίματος ή κάποια χρόνια φλεγμονή. Ένα έχετε σοβαρό πρόβλημα με τους κιρσούς οι φλέβες σας μπορεί να σπάνε.

Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που είδαμε πιο πάνω θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Είναι πιθανό να σας προτείνουν κάποια πιο επιθετική αντιμετώπιση όπως μια χειρουργική επέμβαση αλλά είναι πολύ πιθανό να σας προτείνου να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα σας.