Μπορεί η χλωρίνη να καταπολεμήσει τους μύκητες των ποδιών;

χλωρινη για τους μυκητες στα ποδια
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Μπορεί η χλωρίνη να καταπολεμήσει τους μύκητες των ποδιών;

Η αντιμετώπιση για τους μύκητες στα πόδια με τη βοήθεια της χλωρίνης είναι μια σπιτική θεραπεία που γίνετε όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Η χλωρίνη έχει έναν πολύ ισχυρό χημικό τύπο που σκοτώνει το 99,9% των μυκήτων, μικροβίων και βακτηρίων. Οι μύκητες των νυχιών -ονυχομυκητίαση- είναι δύσκολο να θεραπευτούν επειδή προστατεύονται από το νύχι.

Η χλωρίνη επίσης βοηθά στην απολύμανση γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν το μύκητα των νυχιών. Για να έχετε ασφαλή αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους και να μάθετε να χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη σωστά. Η χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επιδερμίδα σας (καύση, ερυθρότητα και πόνο) αν τη χρησιμοποιήσετε με λάθος τρόπο.

Εάν αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη για να «σκοτώσετε» τον μύκητα των νυχιών πρέπει να ακολουθήσετε ευλαβικά όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας. Η χλωρίνη συχνά χρησιμοποιείτε σε διάλυμα με νερό -ποδόλουτρο- για να σκοτώσει τους μύκητες και να αποχρωματίσει τα κιτρινισμένα νύχια.

fresh fingers mikites sta podia

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει επαρκώς τη χλωρίνη.

Ποτέ δεν πρέπει να εφαρμόζεται χλωρίνη απευθείας επάνω στην επιδερμίδα σας.

Πως να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών χρησιμοποιώντας χλωρίνη;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα με χλωρίνη και νερό ή να φτιάξετε μια πάστα και να εφαρμόστε επάνω στο νύχι σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Διάλυμα με χλωρίνη για τους μύκητες των νυχιών

 1. Ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε 2 με 3 λίτρα ζεστό/χλιαρό νερό σε μια λεκάνη.
 2. Προσθέστε άλλα αντιμυκητιασικά αιθέρια έλαια στο ποδόλουτρο σας όπως λεβάντα, ρίγανη, έλαιο τεϊόδεντρου.
 3. Μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό το μίγμα για μισή ώρα κάθε ημέρα. Αυτό το μισάωρο μπορείτε να το χωρίσετε σε 3 δεκάλεπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

Πάστα χλωρίνης για τους μύκητες των ποδιών

 1. Καλύψτε το μολυσμένο νύχι σας με μια παχιά στρώση βαζελίνης.
 2. Πάνω στη βαζελίνη βάλτε 1 με 2 σταγόνες χλωρίνης.
 3. Αφήστε το μίγμα να κάτσει επάνω στο νύχι σας -χωρίς να ακουμπά πάνω σε κάτι άλλο- για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε πολύ καλά.

Η πάστα χλωρίνης είναι μια πιο επιθετική προσέγγιση  από το διάλυμα με το νερό. Επίσης με το διάλυμα θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να δείτε αποτελέσματα, όμως είναι και λιγότερο πιθανό να προκαλέσετε κάποιον ερεθισμό ή βλάβη στο δέρμα σας.

fresh fingers mikites sta podia

Πόση χλωρίνη χρειάζεται για να σκοτώσει τους μύκητες των ποδιών;

Όχι πολύ. Μην προσθέσετε περισσότερη χλωρίνη από την προτεινόμενη επειδή δεν βλέπετε άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο δέρμα και τα νύχια σας. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη εάν έχετε κάποια πληγή στο δέρμα ή ανοιχτά τραύματα.

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαρκαδοράκι χλωρίνης επάνω στα νύχια μου;

Τα μαρκαδοράκια χλωρίνης χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν λεκέδες από υφάσματα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όμως και στα νύχια σας. Όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το φυσιολογικό χρώμα στα νύχια σας αλλά θα σκοτώσετε και τον μύκητα που βρίσκετε από κάτω.

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με ανθρώπους που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους μύκητες στα πόδια τους χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο μαρκαδοράκι. Σίγουρα είναι πολύ εύκολα στη χρήση, αρκεί απλώς να περάσετε ολόκληρο το νύχι σας με το μαρκαδοράκι. Επίσης τα μαρκαδοράκια περιέχουν χαμηλή συγκέντρωση χλωρίνης γι’ αυτό και είναι ασφαλή για χρήση.

Αν εμφανιστεί οποιοσδήποτε ερεθισμός σταματήστε άμεσα να χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη πάνω στο νύχι σας σε οποιαδήποτε μορφή.

 

Συμβουλές για θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών

Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε μια μέθοδο με χλωρίνη για να απομακρύνετε τους μύκητες από τα νύχια σας θα πρέπει αρχικά να προετοιμάσετε τα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε τη θεραπεία περισσότερο αποτελεσματική.

 

Όσο καλύτερα και γρηγορότερα μπορεί η χλωρίνη να διεισδύσει κάτω από το νύχι σας, τόσο πιο σύντομα θα δείτε αποτελέσματα:

 

 • Κόψτε τα νύχια σας. Θα πρέπει να κόβετε τα νύχια σας ακριβώς στη γραμμή των δακτύλων σε ευθεία γραμμή και χωρίς να σχηματίζεται καμπύλη. Όσο πιο κοντά είναι κομμένα τα νύχια σας στη γραμμή των δακτύλων τόσο πιο εύκολο θα είναι να περάσει το μείγμα κάτω από την επιφάνεια του νυχιού και να φτάσει το μύκητα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα νυχοκόπτη που θα κρατάτε πάντα σε ευθεία γραμμή. Χρησιμοποιείστε πάντα ένα δικό σας νυχοκόπτη και μην αφήνετε κανέναν άλλο να τον χρησιμοποιεί, μπορεί άθελα σας να μεταδώσετε τους μύκητες και σε άλλους ανθρώπους.
 • Το να κόβετε τα νύχια σας στην ευθεία του δακτύλου είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μην τραυματιστείτε αλλά και να μη μπορούν να περάσουν οι μύκητες κάτω από τα νύχια σας.
 • Αν τα νύχια σας είναι φθαρμένα και σπάνε πάρτε μια καινούργια λίμα την οποία θα χρησιμοποιείτε μόνο στο μολυσμένο νύχι. Αν κρατάτε τα νύχια σας περιποιημένα θα τα βοηθήσετε ώστε να μην σπάνε ενώ θα είναι δύσκολο να τραβηχτεί το νύχι σας.
 • Δώστε στον εαυτό σας όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να περιποιηθείτε τα νύχια σας και να κάνετε ένα ποδόλουτρο.
 • Ένα από τα μειονεκτήματα του να χρησιμοποιείτε χλωρίνη είναι ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει σωστά η διαδικασία. Εάν δεν κάνετε το ποδόλουτρο για ένα 30λεπτο καθημερινά δεν θα μπορέσετε να δείτε σύντομα αποτελέσματα.
 • Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά. Η σωστή φροντίδα των ποδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε τα νύχια σας για οποιαδήποτε θεραπεία. Η φροντίδα των ποδιών και των νυχιών σας θα τα βοηθήσει να είναι πιο δυνατά.

fresh fingers mikites sta podia

Θα μπορέσει η χλωρίνη να κάνει πιο λευκά τα νύχια σας;

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να επαναφέρετε το λευκό χρώμα στα ρούχα που έχουν κιτρινίσει. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί  να σας βοηθήσει και να κάνει το ίδιο και για τα νύχια που έχουν προσβληθεί από μύκητες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των μυκήτων είναι ο αποχρωματισμός των νυχιών. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα μολυσμένα νύχια σας έχουν μια κιτρινωπή απόχρωση.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να λευκαίνετε τα νύχια σας, επειδή μπορεί να εμφανιστούν πάρα πολλοί κίνδυνοι. Λάβετε υπόψη σας ότι η χλωρίνη είναι μια διαβρωτική ουσία και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας εάν δεν της αραιώσετε αρκετά. Η χρήση της ως θεραπεία λεύκανσης των νυχιών ή για καλλυντικούς σκοπούς δεν θεωρείτε καλή ιδέα.

 

Είναι η χλωρίνη ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί επάνω στους μύκητες;

Τα λευκαντικά περιέχουν καυστικές ουσίες. Η χρήση της χλωρίνης μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα στο δέρμα. Σε περίπτωση που δεν τηρείτε τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορεί να βλάψετε το δέρμα σας. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε χλώριο ή μη χλωριούχο λευκαντικό επειδή οι κίνδυνοι είναι ίδιοι. Αν χρησιμοποιήσετε αδιάλυτη χλωρίνη πάνα στο νύχι σας μπορεί τα αποτελέσματα να είναι επικίνδυνα και καταστροφικά.

Ποτέ μην μουλιάζετε τα πόδια σας σε αδιάλυτη λευκαντική ουσία ή εφαρμόζετε λευκαντικό απευθείας στα δάκτυλα των ποδιών. Μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το στυλό λεύκανσης που είδαμε πιο πάνω επειδή δεν είναι τόσο συμπυκνωμένο όσο η κανονική χλωρίνη.

 

Μερικές από τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν από την χρήση της χλωρίνης πάνω στο μύκητα των νυχιών είναι:

 • Φαγούρα
 • Φλεγμονή
 • Ερυθρότητα
 • Αίσθηση καύσου
 • Αποχρωματισμός του δέρματος
 • Βλάβη του δέρματος
 • Πόνος

 

Εάν εμφανίσετε κάποια από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χρήση της χλωρίνης ξεπλύνετε αμέσως. Εάν έχει παραμείνει ουσία επάνω στο δέρμα σας και προκαλεί ερεθισμό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα σας.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου είναι να βλάψετε τα μάτια σας. Εάν εισχωρήσει στα μάτια ή τους βλεννογόνους, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά το χειρισμό του λευκαντικού, έτσι ώστε να μην αγγίξετε τυχαία το πρόσωπό σας ή άλλες περιοχές του σώματός σας.

Αν αναπνεύσετε χλωρίνη μπορεί να προκληθούν  αναπνευστικά προβλήματα και να βλάψετε τους πνεύμονες σας.

 

Εάν εισπνεύσετε μεγάλες ποσότητες χλωρίνης μπορεί να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Βήχας
 • Ναυτία
 • Ζάλη
 • Έμετος

Η χλωρίνη δεν πρέπει ποτέ να αγγίζει άμεσα το δέρμα σας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη. Τα αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από την εισπνοή  ουσιών μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

 

Πόσο γρήγορα λειτουργεί η χλωρίνη για το μύκητα των νυχιών;

Η χρήση της χλωρίνης είναι σίγουρα μια πολύ ισχυρή λύση. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσει γρήγορα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η λευκαντική ουσία πρέπει να αραιώνεται, έτσι τα αποτελέσματά της δεν θα είναι τόσο γρήγορα.

Ο μύκητας των νυχιών σίγουρα δεν θα φύγει σε μια νύχτα, ούτε και σε έναν μήνα καθημερινής χρήσης. Αλλά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε και από την μία μέρα στην άλλη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών είναι να ξεκινήσετε άμεσα τη θεραπεία. Ένας ήπιος μύκητας μπορεί να καθαριστεί σε μερικές εβδομάδες.

 

Θα μπορέσει το λευκαντικό να σκοτώσει το  μύκητα των νυχιών;

Μην σταματήσετε τη θεραπεία μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ότι η μόλυνση αρχίζει να βελτιώνεται. Είτε χρησιμοποιείτε χλωρίνη είτε κάποιο άλλο σκεύασμα στο σπίτι, συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε για λίγες εβδομάδες ακόμα και μετά την εκκαθάριση του μύκητα για να βεβαιωθείτε ότι έχει εξαφανιστεί τελείως.

Επειδή είναι τόσο ισχυρή, η χλωρίνη μπορεί να σκοτώσει τους μύκητες και να κάνει τα νύχια σας να φαίνονται καθαρά και λευκά. Πολλοί άνθρωποι τα έχουν καταφέρει και έχουν αντιμετωπίσει τους μύκητες των νυχιών κάνοντας συχνά ποδόλουτρα, ή χρησιμοποιώντας τη πάστα ή το στυλό λεύκανσης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει τη χλωρίνη πριν τη βάλετε στα πόδια σας. Εάν όχι, σχεδόν σίγουρα θα κάνετε κακό στο δέρμα ή τα νύχια σας. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε παρενέργειες αν αναπνεύσετε  αυτό το χημικό διάλυμα.

 

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, συνιστάται μια πιο φυσική επιλογή για τη θεραπεία του μύκητα των ποδιών.

fresh fingers mikites sta podia