Μπορώ να προλάβω την προστατίτιδα;

profulaxi apo tin prostatitida
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Μπορώ να προλάβω την προστατίτιδα;

Η προστατίτιδα είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε πρησμένο και φλεγμονώδες προστάτη.

Μπορεί να είναι μια αρκετά οδυνηρή κατάσταση ειδικά όταν ουρείτε ή εκσπερματίζετε.

Οι γιατροί δεν είναι πάντα σίγουροι για το τι προκαλεί την προστατίτιδα. Μερικές φορές αρκεί και μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα.

Άλλες φορές η προστατίτιδα οφείλεται σε τραυματισμό της περιοχής ή σε κάποια νευρική βλάβη.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως οι γιατροί δε βρίσκουν την αληθινή αιτία πίσω από τη δημιουργία της προστατίτιδας.

Εξαιτίας αυτού, η θεραπεία για την προστατίτιδα μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση που μπορεί να κρατήσει από αρκετές εβδομάδες έως δεκάδες χρόνια.

mens defence

 

 

Πως μπορείτε να προφυλαχθείτε από την προστατίτιδα

Δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε την προστατίτιδα και την φλεγμονή στον προστάτη.

Με μικρές όμως αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να διατηρήσετε τον αδένα υγιή και μακριά από λοιμώξεις που μπορούν να φέρουν ένα βήμα πιο κοντά την προστατίτιδα.

Αν έχετε ήδη πρόβλημα με τον προστάτη σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας άμεσα και να ξεκινήσετε κάποιο σκεύασμα όπως το prostalgene ή το actipotens που βοηθάνε στην χρόνια και στην απλή προστατίτιδα.

 

Συμβουλές για να μειώσετε τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Αν η προστατίτιδα σας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα, τότε πέρα από τα παραπάνω σκευάσματα που πρέπει να αποκτήσετε άμεσα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να νιώσετε καλύτερα και να δείτε τον πόνο να υποχωρεί.

  • Κρατήστε μια καλή υγιεινή. Προσπαθήστε το πέος σας και η περιοχή γύρω από αυτό να είναι καθαρή, ώστε να αποφύγετε μια ενδεχόμενη μόλυνση.
  • Να είστε όρθιοι όταν μπορείτε. Όσο κάθεστε ασκείτε πίεση στον αδένα του προστάτη κι έτσι δημιουργείτε φλεγμονή με την πάροδο του χρόνου.
  • Να κινήστε : Προσπαθήστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα να ασκήστε, για την καλύτερη υγεία του προστάτη σας. Ένα γρήγορο περπάτημα, ένα τρέξιμο ή το γυμναστήριο σίγουρα θα βοηθήσει και θα ανακουφίσει τα συμπτώματα της προστατίτιδας.
  • Να πίνετε αρκετό νερό για να πηγαίνετε συχνά τουαλέτα. Όσο πιο συχνά πηγαίνετε τουαλέτα, τόσο καλύτερα καθαρίζει η ουροδόχος κύστη από τα μικρόβια.
  • Προσπαθήστε να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να διατηρήσουν το σώμα σας υγιές και να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τις μολύνσεις και τις φλεγμονές.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώστε τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας ή της απλής προστατίτιδας.

Περιορίστε τη καφεΐνη και το αλκοόλ : Τόσο η καφεΐνη όσο και το αλκοόλ φουσκώνουν το ουροποιητικό σύστημα και προκαλούν μεγαλύτερες καύσεις στην ουροδόχο κύστη.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος: Το υπερβολικό βάρος δεν είναι καλό για τον προστάτη. Προσπαθήστε να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και να τρώτε υγιεινά και σωστά.

Διαχειριστείτε το άγχος σας: Οι άνδρες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το άγχος τους, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι. Αν πάσχετε από προστατίτιδα, το άγχος θα επηρεάσει τη νόσο και θα σας κάνει ακόμα χειρότερα.

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε και να περιορίσετε το άγχος σας.

Κάντε μόνο ασφαλές σεξ: Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, μερικές φορές μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και προστατίτιδα. Όταν κάνετε σεξ με έναν μολυσμένο σύντροφο και δε φοράτε προφυλακτικό, τότε μπορεί να μολυνθείτε και εσείς και τα μικρόβια να μετακινηθούν στην ουροδόχο κύστη και από εκεί στον προστάτη σας.

Πάντα θα πρέπει να επισκέπτεστε το γιατρό σας, όταν κάτι δε πάει καλά επάνω σας. Ειδικά για την αντιμετώπιση της προστατίτιδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά σκευάσματα του ProstalGene και Actipotens – 2 ειδικά συμπληρώματα κατάλληλα για τη θεραπεία της χρόνιας και της απλής προστατίτιδας.

mens defence