Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται αν παραβλέψετε τους μύκητες στα νύχια σας

kindinoi apo tous mikites sta podia
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται αν παραβλέψετε τους μύκητες στα νύχια σας

Ακόμα και ένας μικρός αποχρωματισμός στα νύχια σας μπορεί να είναι σημάδι ότι οι μύκητες αρχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το νύχι σας.

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν τα μικρά προβλήματα υγείας μέσα στα οποία ανήκουν και οι μύκητες των νυχιών. Σίγουρα ο καρκίνος ή ο διαβάτης είναι πολύ σοβαρές καταστάσεις και δεν συγκρίνονται με ένα κιτρινισμένο νύχι.

Δεδομένου ότι ο μύκητας των νυχιών συνήθως δεν είναι οδυνηρός οι περισσότεροι αναβάλουν να ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Ενώ πολλοί  άνθρωποι είναι κατά τα άλλα υγιείς και σκέφτονται ότι οι μύκητες των νυχιών είναι απλώς ένα καλλυντικό πρόβλημα, αν τους αφήσετε χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες όχι μόνο στην εμφάνιση των άκρων σας αλλά και στην υγεία σας.

 

Πιθανές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν λόγω των μυκήτων των νυχιών:

Πόνος στο πόδι

Με την πάροδο του χρόνου, ένα νύχι που μολύνθηκε από μύκητες μπορεί να γίνει παχύ και να έχει ανωμαλίες στην επιφάνεια του που πονούν. Μπορεί ακόμη και να δυσκολεύεστε  να περπατήσετε όταν φοράτε παπούτσια και με σιγουριά δεν θα μπορείτε καθόλου να φορέσετε στενά παπούτσια.

 

Εξάπλωση του μύκητα

Μερικές φορές ο μύκητας του ποδιού που αφήνεται χωρίς θεραπεία  μπορεί να εξαπλωθεί στο περιβάλλον δέρμα του ποδιού. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα  να αναπτύξετε και το πόδι του αθλητή, μια μόλυνση που εμφανίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού και  χαρακτηρίζεται από φαγούρα και δέρμα κόκκινο που ξεφλουδίζετε.

Εάν φοράτε παπούτσια και κάλτσες όλη την ημέρα ενώ ένα από τα νύχια σας είναι μολυσμένο με μύκητες, μπορεί η μόλυνση να εξαπλωθεί αρκετά εύκολα επειδή ο μύκητας ευδοκιμεί σε ένα ζεστό, σκοτεινό και υγρό περιβάλλον.

Ο μύκητας μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στα γεννητικά όργανα και να σας προκαλέσει έντονη φαγούρα. Αυτό μπορεί να μεταδοθεί εξίσου και σε άντρες και σε γυναίκες.

 

Περαιτέρω διάδοση της μόλυνσης

Αυτή η επιπλοκή της μόλυνσης από μύκητα των νυχιών  προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για άτομα με διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν ένας μύκητας εξαπλωθεί στο δέρμα, προκαλεί σκασίματα μέσα από τα οποία μπορεί να εισέλθουν βακτήρια στον οργανισμό σας.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει, μια πάθηση που προκαλεί πρησμένο, κόκκινο και ευαίσθητο δέρμα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να είναι θανατηφόρα. Όλα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν από μια απλή μυκητιακή λοίμωξη.

 

Απώλεια νυχιών

Τα νύχια που έχουν μολυνθεί από μύκητες μπορούν να διαχωριστούν από το κρεβάτι των νυχιών -τη βάση τους-  μια κατάσταση που είναι  γνωστή ως ονυχόλυση. Εάν συμβεί αυτό, το χαλαρό τμήμα του νυχιού θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Ακόμα κι αν ένα μολυσμένο νύχι δεν χαλαρώσει -δεν έχει δηλαδή την τάση να αποκολληθεί από τη βάση του-  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί από κάποιον ειδικό γιατρό ή ποδολόγο,  αν ο μύκητας δεν απομακρυνθεί από το νύχι με τις παραδοσιακές θεραπείες.

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται μια διαδικασία με την οποία γίνετε ολική αφαίρεση του νυχιού. Μερικές φορές το νύχι απομακρύνεται μόνιμα μέσω μιας διαδικασίας κατά την οποία καταστρέφετε η ρίζα του νυχιού είτε χειρουργικά είτε με τη χρήση κάποιας χημικές ουσίας. Έτσι το νύχι δεν θα μπορέσει να φυτρώσει ποτέ ξανά.

 

Πως θα θεραπεύσετε τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών

Αν υποψιάζεστε ότι τα νύχια σας έχουν κάποια μολυσματική μόλυνση, ξεκινήστε άμεσα μια τοπική θεραπεία. Αν τα συμπτώματα δεν αρχίσουν να μειώνονται σε διάστημα ενός μήνα τότε ίσως να χρειαστεί να πάρετε πιο δραστικά μέτρα.

Αν οι μύκητες επιμένουν παρά τις θεραπείες που κάνετε στο σπίτι τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν γιατρό ή έναν ποδολόγο.

Ο γιατρός σας μπορεί να πάρει ένα μικρό δείγμα από το νύχι σας ώστε να γίνει βιοψία  και να επιβεβαιώσει την παρουσία ενός μύκητα. Εάν η βιοψία βγει θετική, ότι δηλαδή υπάρχει μύκητας στο νύχι τότε ο γιατρός σας θα χρειαστεί να σας συνταγογραφήσει μια αγωγή από τους στόματος.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε και μια τοπική αγωγή πάνω στο νύχι. Αλλιώς δεν θα φύγουν τα συμπτώματα και η εμφάνιση του νυχιού σας δεν θα βελτιωθεί. Τα περισσότερα

Εάν η πληγείσα περιοχή του νυχιού σας είναι μικρή και δεν βλάπτεται, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια προσέγγιση αναμονής.

Οι μύκητες είναι απίθανο να φύγουν από μόνοι της, ενώ αντίθετα είναι περισσότερο πιθανό να επιδεινωθούν.  Εάν δεν σας ενοχλούν τα σημάδια στα νύχια σας και θεωρείτε ότι είναι απλώς ένα κοσμητικό πρόβλημα τότε και πάλι μην τα παραμελήσετε αλλά αναζητήστε μια θεραπεία. Ακόμα και κάτι μικρό σε μια μικρή δόση θα μπορέσει να σας βοηθήσει.