Πνευμονία και εγκυμοσύνη: αντιμετώπιση και πρόληψη

pneumonia-egkimosini
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Η πνευμονία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  εμπεριέχει πολλούς κινδύνους όχι μόνο για τη μητέρα αλλά και για το μωρό. Ο πρόωρος τοκετός και η αναπνευστική ανεπάρκεια είναι μερικοί από αυτούς.

Οι έγκυες γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας καθώς και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει  να παρακολουθούνται τακτικά από τον ιατρό τους ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές κατά την κύηση. Η επιστήμη, έχοντας κάνει αλματώδη βήματα, δίνει τη δυνατότητα στις έγκυες γυναίκες να ακολουθούν μια θεραπεία η οποία δεν θα επηρεάσει την υγεία του εμβρύου.

Η υγεία των γυναικών με αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι το άσθμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να χειροτερεύσει. Ο συριγμός (σφύριγμα) κατά τη διάρκεια του ύπνου ή ένας παρατεταμένος βήχας είναι ανησυχητικά σημάδια και θα πρέπει να αξιολογηθούν από τον ιατρό.

Η πνευμονία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το μωρό. Το χαμηλό σωματικό βάρος στη γέννηση και ο πρόωρος τοκετός είναι δύο συνέπειεςαπό τις σοβαρές  επιπλοκές. Η βαριάς μορφή πνευμονία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μωρό, ίσως ακόμη και μοιραία.

Για να αποφευχθεί η έκθεση σε κίνδυνο πνευμονίας της εγκύου γυναίκας, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα πρόληψης, όπως είναι τα παρακάτω:

·         Αποφυγή επαφής εγκύου με αρρώστους

·         Συχνό πλύσιμο των χεριών

·         Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής