Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τους κάλους των ποδιών;

kaloi sta podia
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τους κάλους των ποδιών;

Καθώς μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε ότι βρεθεί στο δρόμο μας και επηρεάζει την υγεία μας ή κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη.

Δυστυχώς πολλοί από εμάς τείνουμε να αποφεύγουμε και να μην δίνουμε σημασία σε θέματα που μας φαίνονται απλά ή απλώς δεν ξέρουμε πως να τα αντιμετωπίσουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τους κάλους που εμφανίζονται γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι δεν τους δίνουν καμία σημασία και καταλήγουν να προκαλούν έντονο πόνο και δυσφορία.

 

Τι είναι ο κάλος;

Οι κάλοι είναι ένα πολύ κοινό και συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών που εμφανίζεται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα.

Το πιο σύνηθες είναι να μη δίνετε καμία απολύτως προσοχή όταν ο κάλος δημιουργείτε, δηλαδή κατά την αρχή του, που θα ήταν και πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Δυστυχώς για όσο καιρό και να αφήσετε τον κάλο, δεν πρόκειται να θεραπευτεί ή να φύγει από μόνο του, αν δεν καταβάλλεται την κατάλληλη προσπάθεια.

Ένας κάλος ξεκινά ως μια σχεδόν ανεπαίσθητή και συνήθως ανώδυνη προεξοχή στο εσωτερικό άκρο του ποδιού σας. Ακριβώς στην ένωση όπου το μακρύ οστό του ποδιού σας (το πρώτο μετατάρσιο) συναντά το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας.

Η άρθρωση μεταξύ του πρώτου μετατάρσιού και του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού σας υποτίθεται ότι είναι 180 °, δηλ. Μια ευθεία γραμμή.

Ένας κάλος είναι το αποτέλεσμα αυτής της κάμψης της άρθρωσης προς τα έξω. Η κεφαλή του μεταταρσίου θα βγει προς τα έξω, ενώ το μεγάλο δάκτυλο θα μετακινηθεί.

Καθώς ο κάλος μεγαλώνει -κάτι που σίγουρα θα γίνει- το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού θα μετακινηθεί σταδιακά κάτω από το 2οδάχτυλο σας.

 

Είναι απαραίτητο να δείτε έναν γιατρό για τον κάλο στο πόδι σας;

Στα πρώτα στάδια του, ένα εύκολο να αγνοήστε έναν κάλο. Παρ’ όλα αυτά μην το κάνετε. Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το θεραπεύσετε.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν ποδίατρο για να περιποιηθεί τον κάλο σας και να σας πει τι θα πρέπει να κάνετε για να μην μεγαλώσει και αναπτυχθεί.

Αν ο κάλος έχει αρχίσει να σας ενοχλεί και να εμποδίζει τον τρόπο που κινείστε, μη χάνετε χρόνο και αναζητήστε άμεσα μια θεραπεία.

Να ξέρετε ότι τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν και ποτέ καλύτερα. Αν αγνοήσετε έναν κάλο και αφήσετε να προχωρήσει και να φτάσει στο ύστατο σημείο η μοναδική θεραπεία που θα μπορεί να σας ανακουφίσει θα είναι η χειρουργική επέμβαση.

 

Πιο συγκεκριμένα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε έναν ποδίατρο για τον κάλο στα πόδια σας αν:

  • Ο κάλος σας έχει περιορίσει το εύρος κίνησης στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας
  • Ο κάλος σας έχει αρχίσει να προκαλεί σημαντικό πόνο
  • Η τριβή ανάμεσα στον κάλο και το παπούτσι σας προκαλεί πληγές

 

Τι είδους συντηρητική θεραπεία μπορείτε να ακολουθήσετε για τους κάλους;

Ο κάθε κάλος μπορεί να θεραπευτεί. Ο μοναδικός τρόπος για την πλήρη και μόνιμη επίλυση ενός κάλου είναι χειρουργικά.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μη χειρουργικές θεραπείες που μπορεί να επιβραδύνουν ή ακόμα και να σταματήσουν εντελώς την ανάπτυξη ενός κάλου. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και ίσως να εξαλείψουν την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

 

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο που προκαλεί ο κάλος στα πόδια σας;

  • Κατάλληλα παπούτσια: Τα ορθοπεδικά παπούτσια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόζονται στις αρθρώσεις σας και να διορθώνουν την κίνηση του ποδιού σας. Η μη φυσιολογική κίνηση των ποδιών είναι αυτή που επηρεάζει το μέγεθος του κάλου αλλά αυξάνει και τον πόνο.
  • Επιθέματα και νάρθηκες για τους κάλους: Είναι κατασκευασμένα συνήθως από γέλη σιλικόνης ή “moleskin” (Ένα συνθετικό υλικό)
  • Φάρμακα, κρέμες για τους κάλους: Συμπεριλαμβανομένων των τοπικών θεραπειών, των αντι-φλεγμονωδών φαρμάκων, και περιστασιακά και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, χρήση στεροειδών / κορτιζόνης
  • Ασκήσεις και διατάσεις: Που συμβάλλουν στην επανευθυγράμμιση του πρώτου μεταταρσίου και του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού

 

Νέες θεραπείες για τους κάλους ανακαλύπτονται συνεχώς και κυκλοφορούν στην αγορά. Παρ’ όλα αυτά οι πιο πάνω προτεινόμενες τείνουν να είναι οι πιο γνωστές και αποτελεσματικές.

 

Η χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία των κάλων πρέπει πάντα να είναι η τελευταία σας επιλογή.

Η απόφαση για το αν θα  παρέμβετε χειρουργικά στον κάλο είναι πάντα δική σας. Φυσικά τις απαραίτητες συμβουλές θα σας δώσει ο ποδίατρος και ο χειρούργος ορθοπεδικός που θα σας αναλάβει.

Η χειρουργική επέμβαση στον κάλο πρέπει να είναι μια πιθανή επιλογή μόνο όταν αποφασίσατε ότι ο πόνος που σας προκαλεί και η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεστε είναι πολύ έντονα και δυσκολεύουν τη ζωή σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μια συγκεκριμένη χειρουργική τεχνική δεν μπορεί να είναι κατάλληλη για όλων των ειδών τους κάλους.

Κάθε κάλος απαιτεί την χειρουργική τεχνική που θα παρέχει την πιο αποτελεσματική ανακούφιση στον ασθενή.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας νωρίς στην ανάπτυξη του κάλου.

Καθώς το αγγείο μεγαλώνει το ίδιο γίνετε και με την χειρουργική επέμβαση που θα χρειαστεί να κάνετε.

 

Πηγή: https://www.footankleinstitute.com/blog/whats-the-best-treatment-for-bunions-not-waiting-to-see-a-bunion-specialist-heres-why/