Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις αντιγηραντικές και τις ενυδατικές κρέμες;

αντιγηραντικη κρεμα προσωπου
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις αντιγηραντικές και τις ενυδατικές κρέμες;

 

Πολλοί νομίζουν ότι μια απλή κρέμα αρκεί και δεν έχει καμία σημασία αν αυτή η κρέμα θα είναι μια απλή ενυδατική ή αν θα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις αντιγηραντικές και τις ενυδατικές κρέμες. Κάθε κατηγορία κρέμας για αρχή έχει διαφορετικούς στόχους.

Παρόλο που και οι δύο βοηθούν στην εμφάνιση του δέρματος σας η εστίαση της κάθε μιας είναι διαφορετική.

Οι ενυδατικές κρέμες έχουν σαν στόχο ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα τους -να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σας- αλλά οι αντιγηραντικές κρέμες καλύπτουν ένα αρκετά πιο ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία γήρανσης, όπως είναι οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, το πόδι της χήνας, οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες αλλά και η ξερή και αφυδατωμένη επιδερμίδα.

 

Οι αντιγηραντικές και ενυδατικές κρέμες διαφέρουν επίσης και στη σύνθεση τους.

 

Γενικά, οι απλές ενυδατικές κρέμες αποτελούνται από τρία βασικά συστατικά:

  • Δεσμευτικά νερού ή υγραντικά που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, ειδικά όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Συχνά τέτοια συστατικά που διατηρούν την υγρασία της επιδερμίδας είναι: το υαλουρονικό οξύ, η σορβιτόλη, η γλυκερίνη και η ουρία.
  • Οι μαλακτικές ουσίες (μερικές φορές αποκαλούνται πληρωτικές), όπως το βούτυρο κακάο, το shea butter, το φοινικοπυρηνέλαιο και η λανολίνη που αποκαθιστούν τα φυσικά έλαια και κάνουν το δέρμα πιο ομαλό στην αφή.
  • Βιταμίνες για την θρέψη του δέρματος. Οι βιταμίνες Α και Ε βρίσκονται συνήθως σε κρέμες ενυδάτωσης.

 

Οι αντιγηραντικές κρέμες μπορούν επίσης να περιέχουν αυτά τα συνθετικά όπως επιπρόσθετα θα έχουν σίγουρα και άλλα όπως:

  • Αντιοξειδωτικά. Οι αντιγηραντικές κρέμες περιέχουν κάτι περισσότερο από απλές βιταμίνες, έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το συνένζυμο Q10, που βοηθά επίσης ώστε να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
  • Οξέα φρούτων ή υδροξυλικά οξέα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
  • Τα πεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο δρα ως πληρωτικό, ώστε οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες να είναι λιγότερο ορατές.
  • Η ρετινόλη βοηθά στην αναστροφή της γήρανσης και την τόνωση της ανάπτυξης νέων δερματικών κυττάρων.
  • Η κινετίνη, η οποία επίσης βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.
  • Υδρόξυ που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ώστε να φανούν τα νέα που θα αποκαλύψουν ένα πιο όμορφο και απαλό δέρμα.

 

Οι αντιγηραντικές κρέμες μπορούν να δράσουν και ως ενυδατικές εφόσον περιέχουν μαλακτικές ουσίες. Όμως μια ενυδατική κρέμα δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει μια αντιγηραντική όσο συχνά κι αν τη φοράτε.

Αν και πολλές ενυδατικές κρέμες μπορεί να περιέχουν κάποια συστατικά από αυτά που περιέχονται στις αντιγηραντικές όπως όπως είναι το υδροξύ, η απουσία άλλων συστατικών που αντισταθμίζουν την ηλικία, εξακολουθούν να μην μπορούν να τις αναμετρηθούν.

Δεν πρέπει να μπερδεύεστε όσον αφορά την κρέμα που χρειάζεστε. Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα σημάδια της γήρανσης τότε χρειάζεστε μια καλή, ενυδατική κρέμα την οποία θα φοράτε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μέχρι να καλυτερέψει η κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Από την άλλη πλευρά, αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι τα πρώτα σημάδια της γήρανσης μαζί με το ξηρό δέρμα, που αρχίζουν να γίνονται πιο ορατά από ό, τι θα θέλατε, τότε αυτό που χρειάζεστε είναι μια αντιγηραντική κρέμα, όχι μια ενυδατική κρέμα.

Όσο για το πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις κρέμες οι γενικοί κανόνες λένε ότι μέχρι τα 25 χρησιμοποιούμε ενυδατική και μετά από αυτή την ηλικία μπορούμε να ξεκινήσουμε χρησιμοποιώντας μια αντιγηραντική κρέμα.

Για τους ανθρώπους που ίσως να μην έχουν κληρονομήσει τα καλύτερα γονίδια μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσουν πολύ νωρίς να χρησιμοποιούν μια ενυδατική κρέμα.  Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που έχουν φροντίσει καλά το δέρμα τους από νεαρή ηλικία μπορεί να μη χρειαστούν αντιγηραντική κρέμα ακόμα και αν είναι ήδη 30 ετών.

Στην ουσία το πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική ή μια αντιγηραντική κρέμα εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματός σας.

Αν θα δείχνετε αγάπη προς το δέρμα σας θα σας αγαπήσει κι αυτό. Αναζητήστε την καλύτερη αντιγηραντική κρέμα και ξεκινήστε να την χρησιμοποιείτε αμέσως μόλις θα παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο σας. Το καλύτερο βέβαια πάντα όσον αφορά την επιδερμίδα του προσώπου είναι να λειτουργείτε προληπτικά. Καλό να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά αντιγηραντική κρέμα προσώπου από την ηλικία των 28.