Πως μπορείτε να απαλλαχθείτε από το κότσι ή Metatarsus Primus Varus

Πως μπορείτε να απαλλαχθείτε από το κότσι ή Metatarsus Primus Varus
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Πως μπορείτε να απαλλαχθείτε από το κότσι ή Metatarsus Primus Varus

Πως το κότσι σας μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία κάλων στο πόδι σας.

Το Metatarsus primus varus – το κότσι- είναι μια παραμόρφωση του ποδιού στην οποία το πρώτο μετατάρσιο οστό το οποίο συνδέεται με το κόκαλο του μεγάλου δαχτύλου, έχει κάνει μια περιστροφή με την οποία απομακρύνεται από το δεύτερο μετατάρσιο οστό.

Η περιστροφή του πρώτου μεταταρσίου προκαλεί την ώθηση του οστού του μεγάλου δαχτύλου προς τα έξω και έτσι δημιουργείτε ένα εξόγκωμα στην εσωτερική πλευρά του ποδιού σας, στο πέλμα.

Αυτή η παραμόρφωση του ποδιού πολύ συχνά σχετίζεται αλλά και μπερδεύετε με τους γνωστούς σε όλους μας κάλους.

Ο κάλος αντίθετα δεν έχει καμία σχέση με παραμόρφωση των οστών του πέλματος.  Είναι το πρήξιμο που δημιουργείτε στην πρώτη άρθρωση του μεγάλου δαχτύλου.

Αν το πρώτο μετατάρσιο πιεστεί σε ένα πόδι που ήδη έχει κότσι όπως π.χ. από κάποιο σφιχτό υπόδημα θα δημιουργηθεί οίδημα, ευαισθησία, ερεθισμός του δέρματος και φουσκάλες.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι ένας κάλος είναι μια σκλήρυνση και μεγέθυνση του οστού. Αλλά αυτό δεν ισχύει.

Αυτό που μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να δημιουργηθεί ένας φλεγμονώδης θύλακας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει μια ανωμαλία του οστού στον μεταταρσιοφαλαγγικό σύνδεσμο που συμβάλλει στο πρόβλημα.

 

Αιτίες που μπορεί να αναπτυχθεί κότσι στο πόδι σας

Το κότσι δημιουργείτε συχνότερα σε ανθρώπους που φορούν συνεχόμενα παπούτσια για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Είναι μια αρκετά κοινή παραμόρφωση του ποδιού καθώς πλήττει το 33% του πληθυσμού.

Τα συμπτώματα του κάλου εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα που φορούν παπούτσια με σφιχτή ή μυτερή μύτη όπως τα ψηλά τακούνια.

Οι γυναίκες παθαίνουν συχνότερα προβλήματα με το κότσι από τους άνδρες και γι’ αυτό θεωρείτε ότι ευθύνονται τα παπούτσια που επιλέγουν.

Επίσης όμως για το κότσι μεγάλο ρόλο παίζει και η γενετική. Δηλαδή αν κάποιο άτομο στην οικογένεια σας αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχετε και εσείς κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τα προβλήματα των ποδιών που σχετίζονται με το μετατάρσιο και με τους κάλους, δεν θα καλυτερεύσουν από μόνα τους όσος χρόνος κι αν περάσει χωρίς την απαραίτητη θεραπεία.

 

Θεραπεία για το μετατάρσιο και τους κάλους

Η αρχική θεραπεία στοχεύει γενικά στην αντιμετώπιση του πόνου και του πρηξίματος των κάλων.

Ωστόσο, το κότσι είναι κάτι πιο περίπλοκο και δεν μπορεί να διορθωθεί εξίσου εύκολα.

 

Οι αρχικές θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγή παπουτσιών: Οι κάλοι επιδεινώνονται από τα παπούτσια τα οποία θεωρούνται ότι συμβάλουν στη δημιουργία των υποκείμενων δυσμορφιών. Το να αλλάξετε τα παπούτσια σας και να επιλέγετε ένα πιο μεγάλο είδος με πιο φαρδύ και άνετο πάτο θεωρείται ότι θα συμβάλει στις δυσμορφίες και δεν θα επιδεινωθεί το πρόβλημα. Επίσης αποφύγετε τα ψηλά τακούνια αλλά και τα παπούτσια με μυτερή μύτη για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του προβλήματος.
  • Εφαρμογή πάγου: Ο πάγος που εφαρμόζεται αρκετές φορές την ημέρα θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.
  • Δεύτερος πάτος: Ο πόνος των κάλων μπορεί να υποχωρήσει αν φοράτε ειδικούς πάτους.
  • Αλλαγή τρόπου ζωής: Αποφύγετε να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να κάνετε άλλες δραστηριότητες που προκαλούν πόνο στον κάλο.
  • Φάρμακα: Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και να ελαττώσουν το πρήξιμο των αγγείων.
  • Νάρθηκας για το κότσι: Ο καλύτερος νάρθηκάς για το κότσι είναι ο Valgus 2 in1 και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσετε το κότσι. Στο σετ περιλαμβάνονται 2 νάρθηκες. Ο ένας χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σας ξεκουράζει και να εμποδίσει τη δημιουργία κάλων. Τον δεύτερο νάρθηκα τον φοράτε τις βραδινές ώρες. Σκοπός του είναι η πλήρεις θεραπεία του ποδιού σας.

Ο νάρθηκας Valgus 2 in1 είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για το κότσι που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Δεν δημιουργεί καθόλου παρενέργειες ενώ αντίθετα σας ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 

Χειρουργική επέμβαση για το κότσι

Εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσετε το κότσι το χειρουργείο αποτελεί πάντα μια εναλλακτική λύση.

Ο χειρούργος θα εξετάσει τη γωνία που δημιουργείτε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μετατάρσιο οστό .

Αυτό που μπορεί να γίνει σε ένα χειρουργείο για το κότσι είναι να απομακρυνθεί κάποιο από τα οστά που δημιουργεί το πρήξιμο του ποδιού, να ρυθμιστεί με έναν ειδικό τρόπο η οστική δομή του ποδιού που συμβάλει στην πάθηση.

Επίσης θα χρειαστεί να αλλαχθούν οι ιστοί στην περιοχή που μπορεί να έχουν επηρεαστεί.

 

Πηγή: https://www.verywellhealth.com/metatarus-primus-varus-1337718