Πως μπορείτε να θεραπεύσετε την προστατίτιδα;

φυσικη αντιμετωπιση της προστατιτιδας
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Πως μπορείτε να θεραπεύσετε την προστατίτιδα;

 

Όλοι οι άνδρες έχουν τον αδένα του προστάτη. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη. Ξεκινάει με το μέγεθος ενός καρυδιού αλλά ενώ μεγαλώνετέ εσείς, μεγαλώνει και το μέγεθος του αδένα.

Ο προστάτης φτιάχνει το υγρό που βρίσκεται μέσα στο σπέρμα. Εάν κάτι κάνει τον προστάτη σας να πρηστεί, να γίνει πολύ τρυφερός στην αφή ή να έχετε αίσθηση σαν κάψιμο στην περιοχή τότε βγαίνει η διάγνωση ότι έχετε προστατίτιδα.

Η προστατίτιδα δεν είναι καρκίνος και δεν προκαλεί καρκίνο. Ακόμα, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι άνδρες μπορεί να πάθουν προστατίτιδα για πολλούς διαφορετικούς λόγους και οι γιατροί δεν μπορούν πάντα να προσδιορίσουν την αιτία.

Αυτό που θα κάνει ο γιατρός σας είναι να προσπαθήσει να μειώσει τα συμπτώματά σας και να σας διευκολύνει μειώνοντας την ένταση του πόνου σας. Η απαραίτητη θεραπεία για εσάς εξαρτάται από τον τύπο της προστατίτιδας που έχετε.

Οι πιθανές θεραπείες για την αντιμετώπιση της προστατίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα ή και κάποιον συνδυασμό τους:

 

Φάρμακα για την προστατίτιδα

Αντιβίωση προστατίτιδα

Εάν μια βακτηριακή λοίμωξη σας προκαλεί σοβαρά συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να σας συστήσει να εισαχθείτε σε νοσοκομείο ούτως ώστε να πάρετε ενδοφλέβια αντιβίωση, που είναι πιο δυνατή και θα έχετε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αντιβίωση από το στόμα για διάστημα ενός μήνα.

Εάν τα συμπτώματά σας συνεχίσουν ή επιστρέψουν μετά από κάποιο διάστημα ύφεσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να συνεχίσετε να παίρνετε μια χαμηλή δόση αντιβιοτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Αλφα-αναστολείς:

Αυτά τα φάρμακα βοηθούν να χαλαρώσουν κάποια τμήματα του ουροποιητικού σας συστήματος. Αν τα παίρνετε συστηματικά δεν θα έχετε πόνο κατά την ούρηση, ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της προστατίτιδας.

 

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που μπορείτε να πάρετε και χωρίς συνταγή γιατρού μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και να μειώσουν και το πρήξιμο.

 

Φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου

Τα αντικαταθλιπτικά ή τα φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων είναι μόνο δύο τύποι φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του μακροχρόνιου πόνου του προστάτη.

 

Συμπληρώματα διατροφής

Η κερσετίνη είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στα φυτά και έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει τη φλεγμονή σε μερικούς άνδρες που έχουν προστατίτιδα.

Ένα εκχύλισμα γύρης που ονομάζεται cernilton μπορεί επίσης να βοηθήσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει με το γιατρό σας προτού δοκιμάσετε συμπληρώματα ή φυτικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της προστατίτιδας. Θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη δράση άλλων φαρμάκων που ήδη παίρνετε.

 

Φάρμακα που βελτιώνουν τη σεξουαλική λειτουργία

Είναι σύνηθες η προστατίτιδα να οδηγεί σε προβλήματα με τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν έχετε πρόβλημα στο να έχετε στύση ή αν δεν μπορείτε να τη διατηρήσετε συζητήστε το με το γιατρό σας που μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένα φάρμακο για να σας βοηθήσει.

 

Άλλες θεραπείες για την προστατίτιδα

Σε κάποιο σημείο μπορεί να χρειαστείτε και μία από τις ακόλουθες θεραπείες:

 

  • Ουροκαθετήρα: Αν δεν μπορείτε να ουρήσετε, μπορεί να χρειαστείτε ουροκαθετήρα στη διαδικασία αυτή μια νοσοκόμα εισάγει έναν εύκαμπτο σωλήνα στην ουρήθρα σας ώστε να αποστραγγίζει την ουροδόχο κύστη.
  • Μασάζ προστάτη: Αυτό βοηθά να αδειάσει το υγρό από τους αγωγούς του προστάτη (σωλήνες). 2 έως 3 θεραπείες την εβδομάδα μπορούν να σας βοηθήσουν. Η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσει εξίσου πολύ.
  • Φυσική θεραπεία: Μερικές φορές η προστατίτιδα προκαλείται από ένα πρόβλημα με τους μυς του πυελικού εδάφους. Αυτοί οι μύες υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη και το έντερο και βοηθούν στη σεξουαλική λειτουργία. Ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν φυσιοθεραπευτή ώστε να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη δύναμη και τη στάση σας. Επίσης θα σας βοηθήσει να βρείτε συνήθειες που έχετε και επηρεάζουν την πύελο σας.
  • Θεραπεία ψυχικής υγείας: Το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα ότι κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο σε μερικούς τύπους προστατίτιδας. Συζητήστε το με έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να ελέγχετε τις αρνητικές σκέψεις σας για να αισθάνεστε καλύτερα.

 

Κατ ‘οίκον φροντίδα

Πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα άμεσα:

  • Προσέξτε τη διατροφή σας: Τα πικάντικα τρόφιμα, η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορούν να χειροτερέψουν τα συμπτώματά σας.
  • Κάντε ειδικό μπάνιο: Το να γεμίζετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και να κάθεστε μέσα μπορεί να σας προσφέρει κάποια ανακούφιση από τα συμπτώματά σας.
  • Προστατεύστε τον εαυτό σας: Εάν πρέπει να καθίσετε σε ένα γραφείο ή σε μια καρέκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι καλύτερο να βάζετε ένα μαξιλάρι πάνω στο κάθισμα σας.
  • Να είστε ενεργός όσο μπορείτε: Η τακτική άσκηση μπορεί όχι μόνο να μειώσει τον πόνο σας αλλά και να βελτιώσει τις προοπτικές σας.

 

Χειρουργική επέμβαση

Μια χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της προστατίτιδας θα είναι πάντα η έσχατη λύση. Μια επέμβαση στην ουρήθρα είναι αυτό που γίνετε συνήθως όμως μόνο εάν είναι σαφές ότι πράγματι θα βοηθήσει στο πρόβλημα σας.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει μέρος ή ακόμα και ολόκληρο τον αδένα του προστάτη σας.

Αυτό φυσικά συνεπάγεται πολλούς κινδύνους. Σε αυτούς τους κινδύνους βρίσκεται η ακράτεια και η στυτική δυσλειτουργία. Θα μπορούσε επίσης να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα.