Τι είναι η προστατίτιδα – Αίτια, αντιμετώπιση και πρόληψη

prostatitida
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Τι είναι η προστατίτιδα – Αίτια, αντιμετώπιση και πρόληψη

 

Η προστατίτιδα προκαλείται έπειτα από μια φλεγμονή στον αδένα του προστάτη. Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη ενός άνδρα.

Περιβάλλει την ουρήθρα και παράγει το μεγαλύτερο μέρους του υγρού στο σπέρμα.

Η προστατίτιδα συνήθως προκαλείται από μια βακτηριακή λοίμωξη , αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αιτία της πάθησης είναι άγνωστη.

Μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα όπως κάψιμο κατά την ούρηση, συχνή ανάγκη ούρησης και πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης.

Όταν η χρόνια προστατίτιδα προκαλείται από μια βακτηριακή λοίμωξη, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά ή σκευάσματα, όπως το εξαιρετικό σε αποτελεσματικότητα, Prostastop.

Όταν η αιτία της λοίμωξης είναι άγνωστη, τότε η θεραπεία των συμπτωμάτων είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

Ακόμα κι όταν η κατάσταση δεν μπορεί να θεραπευτεί εντελώς, οι άνδρες που λαμβάνουν θεραπεία για χρόνια προστατίτιδα μπορούν συνήθως να βρουν μια πρόσχαρη ανακούφιση από τα συμπτώματα.

mens defence

 

 

Τύποι χρόνιας προστατίτιδας

Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τύπου της χρόνιας προστατίτιδας, οι οποίοι και διαφέρουν από την αιτία της κατάστασης που τη δημιουργεί.

 

Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα

Η χρόνια βακτηριακη προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη που προκαλείται από μια βακτηριακή λοίμωξη. Αυτός ο τύπος προστατίτιδας μπορεί να επηρεάση όλους τους άντρες, ανεξαιρέτου ηλικίας, αλλά παρατηρείται συχνότερα σε νεαρούς άνδρες και μεσήλικες.

 

Χρόνια προστατίτιδα ή σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου

Αυτός ο τύπος προστατίτιδας έχει παρόμοια συμπτώματα με τη βακτηριακή μορφή της πάθησης, αλλά οι αιτίες της είναι άγνωστες.

Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος προστατίτιδας και μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα με τη βακτηριακή μορφή της προστατίτιδας.

 

Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Τα συμπτώματα κάθε μορφής προστατίτιδας είναι αρκετά παρόμοια. Ξεκινούν συνήθως από ήπια ένταση η οποία μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Τα συμπτώματα μπορούν επίσης να συνοδεύονται από πυρετό ή ρίγος.

Μερικά από τα συμπτώματα είναι:

  • Συνεχή διάθεση για ούρηση
  • Καύση κατά την ούρηση
  • Δυσκολία ούρησης
  • Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης

 

Αίτια της χρόνιας προστατίτιδας

Η χρόνια προστατίτιδα προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη – τα βακτήρια φθάνουν στον προστάτη μέσω της ουρήθρας.

Η λοίμωξη μπορεί επίσης να προκληθεί από μόλυνση που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ή από μολυσμένο καθετήρια που εισάγεται στην ουροδόχο κύστη.

mens defence

 

 

Θεραπεία για την χρόνια προστατίτιδα

Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από τον τύπο της λοίμωξης με την οποία έχετε διαγνωστεί. Για τη χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα, μια μακροχρόνια πορεία αντιβιοτικών είναι συνήθως η πρώτη θεραπεία.

Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αντιβιοτικά ακόμα και για 12 εβδομάδες σερί!

Πριν απ’όλα όμως μπορείτε να δοκιμάσετε το Prostalgene που καταπολεμά τα συμπτώματα και την αιτία της χρόνιας προστατίτιδας μέσα σε 15 ημέρες.

Αν οι πόνοι επιμένουν, μπορείτε επίσης να πάρετε και παυσίπονα ώστε να νιώθετε καλύτερα.

Ένα άλλο σκεύασμα που δρα κατά της προστατίτιδας και υπέρ της προστασίας του αδένα του προστάτης σας είναι το Actipotens. Οι συγκεκριμένες κάψουλες δρουν απευθείας στο πρόβλημα της προστατίτιδας, εξαλείφουν τα συμπτώματα και σας χαρίζουν μια φυσιολογική ζωή.

 

Πρόληψη της χρόνιας προστατίτιδας

Οι βακτηριακές λοιμώξεις του προστάτη μπορούν να προληφθούν με καλή υγιεινή και τήρηση των κανόνων.

Διατηρώντας την περιοχή καθαρή, ο κίνδυνος εισχώρησης βακτηρίων στην ουρήθρα είναι πολύ μικρός.

Άλλος ένας αποτρεπτικός παράγοντας είναι να πίνετε αρκετά υγρά έτσι ώστε να έχετε τακτική ούρηση και να καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα από τυχόν μικρόβια.

mens defence