Τι να κάνετε για τους μύκητες των ποδιών και των νυχιών

μυκητες στα ποδια και τα νυχια
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Τι να κάνετε για τους μύκητες των ποδιών και των νυχιών

Τι είναι οι μύκητες στα πόδια και ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισής τους;

Είναι πολύ συνηθισμένο στην εποχή μας να μολυνθεί κάποιος από μύκητες στα πόδια ή τα νύχια των δακτύλων.

Οι περισσότερες μυκητισιακές λοιμώξεις προκαλούνται από δερματόφυτα – μια ασθένεια που προκαλεί μύκητες που αναπτύσσονται σε επιφάνεις όπως το δέρμα, τα νύχια, κ.α.

Το πόδι του αθλητή – η πιο διαδεδομένη ασθένεια σχετικά με τους μύκητες στα πόδια – ευδοκιμεί σε ζεστά και ιδρωμένα μέρη όπως το εσωτερικό των παπουτσιών.

Ωστόσο οι μύκητες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε πολλά άλλα περιβάλλοντα, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη υψηλή υγρασία, όπως οι κοινόχρηστοι χώροι σε γυμναστήρια και πισίνες, στο έδαφος και το γρασίδι ή ακόμα και σε αντικείμενα όπως οι κάλτσες, οι πετσέτες και τα ρούχα.

Δυστυχώς το πόδι του αθλητή είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και ο μύκητες μπορεί πολύ εύκολα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα δάχτυλα και να γεμίσετε μύκητες στα νύχια.

 

Πως είναι το πόδι του αθλητή και πως μοιάζει;

ποδι του αθλητη μυκητες στα ποδιαΤο πόδι του αθλητή εμφανίζει ως ανοιχτό κόκκινο εξάνθημα, συνοδευόμενο από κνησμό, ξηρό ή ραγισμένο δέρμα , τσούξιμο καθώς και συνήθως άσχημη μυρωδιά.

Αρκετές φορές υπάρχει και υγρό(ιδρώτας) ανάμεσα στα δάχτυλα όπου υπάρχουν μύκητες.

Αν και οι μύκητες στα πόδια είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν με τα ειδικά σπρέι όπως το FreshFingers, παραμένουν εξαιρετικά μεταδοτικοί και είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στα υπόλοιπα νύχια σας.

 

Μύκητες στα νύχια

Μπορεί να παρατηρήσετε πρώτα μια μυκητιακή λοίμωξη ως ένα λευκό ή κίτρινο σημάδι, στην άκρη του νυχιού σας.

Καθώς η μόλυνση εξελίσσεται, τα νύχια μπορεί να γίνουν κίτρινα καθώς και εύθραυστα.

Στις χειρότερες περιπτώσεις από τους μύκητες στα πόδια, τα νύχια σπάνε και θρυμματίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας – αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκετε διάφορα κομμάτια στο κρεβάτι.

 

Ποιος μπορεί να επηρεαστεί από τους μύκητες στα πόδια και το πόδι του αθλητή;

Το πόδι του αθλητή είναι πιο συνηθισμένο στους νεαρούς άνδρες και στις εφηβικές ηλικίες καθώς σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει κοινή χρήση ντους στις αθλητικές δραστηριότητες.

Από κει και πέρα, όλες οι ηλικιακές ομάδες είναι επιρρεπείς στους μύκητες στα πόδια.

Θα πρέπει να φροντίζετε για την συστηματική υγεία των ποδιών σας και να αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι, ειδικά σε υγρά και κοινόχρηστα μέρη όπως τα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου.

 

Πως θα αντιμετωπίσετε τους μύκητες στα πόδια

Είναι χρονοβόρο να θεραπεύσετε τους μύκητες στα πόδια, ενώ ακόμα κι αν θεραπευτείτε 100%, πάλι είστε ευαίσθητοι και επιρρεπείς σε μια μελλοντική λοίμωξη.

Οι μύκητες στα νύχια θεραπεύονται με την χρήση κατάλληλου σπρέυ όπως το Fresh Fingers.

 

[ Δείτε πληροφορίες για το σπρέι Fresh Fingers που καταπολεμά με επιτυχία τους μύκητες στα πόδια! ]

 

Αρκεί το ψέκασμα 2-3 φορές την ημέρα στο νύχι που έχει τον μύκητα και μέσα σε 3 εβδομάδες θα δείτε το μύκητα να υποχωρεί.

Τρόποι για την πρόληψη του μύκητα των ποδιών

  • Φροντίστε να πλένετε τα χέρια και τα πόδια σας τακτικά, ιδιαίτερα μετά από γυμναστήριο ή άλλο δημόσιο χώρο όπου έχετε περπατήσει γυμνοί.
  • Στεγνώστε τα πόδια σας καλά μετά το ντους και ιδιαίτερα της περιοχής ανάμεσα των δακτύλων – μην αφήνετε ποτέ ιδρωμένα ή βρεγμένα τα πόδια σας καθώς δημιουργείτε το κατάλληλο περιβάλλον για να επιβιώσουν οι μύκητες στα πόδια!
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε κοινά αντικείμενα που μπορούν να μεταφέρουν μύκητες όπως νυχοκόπτες.
  • Όταν ασκείστε, να φοράτε πάντα κάλτσες που απορροφούν τον ιδρώτα κι έτσι αποφεύγετε την πιθανή μεταφορά μυκητών από το παπούτσι στο πόδι.
  • Καλό είναι να ψεκάζετε τα παπούτσια σας με δικό σπρέι κατά των μυκητών όπως το FreshFingers– έτσι θα σκοτωθούν οι μύκητες που πιθανόν να υπάρχουν στα παπούτσια σας.
  • Πάντα να φοράτε σαγιονάρες ή παντόφλες σε κοινόχρηστα ντους και ποτέ να μην περπατάτε ξυπόλυτοι – αυτοί οι χώροι είναι ο νο1 κίνδυνος για να κολλήσετε μύκητες στα νύχια και τα πόδια!

Ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής ώστε να αποφύγετε μια λοίμωξη από τους μύκητες στα πόδια.

 

[ Δείτε το νο1 σπρέι για αντιμετώπιση των μυκητών στο πόδι, το FreshFingers]