Βοηθάει η ουσία Forskolin στην απώλεια βάρους;

forskolin simplirwma
Μην το χάσετε!
Θέλεις να χάσεις τα κιλά των εορτών και σύνολο έως 10 κιλά σε 1 μήνα; 

-10 κιλά σε ένα μήνα!

Invalid email address
Λάβετε στο e-mail σας τον απόλυτο ΟΔΗΓΟ, εντελώς δωρεάν!

Βοηθάει η ουσία Forskolin στην απώλεια βάρους;

Ένα άρθρο βασισμένο σε επιστημονικές έρευνες

Η απώλεια βάρους μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολη.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνον το 15% των ατόμων θα επιτύχουν μια καλή απώλεια βάρους χρησιμοποιώντας μόνο συμβατικές μεθόδους όπως είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση.

Όσοι αποτυγχάνουν  με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν συμπληρώματα διατροφής και φυτικά φάρμακα για να βοηθήσουν την δίαιτά τους και την απώλεια βάρους.

Το Forskolin είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής από μια φυσική ένωση φυτών που εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εδώ θα δούμε αναλυτικά τι είναι το Forskolin και ποια είναι η επιστήμη πίσω από αυτό.

Τι είναι το Forskolin;

Το Forskolin είναι μια δραστική ουσία που βρίσκεται στις ρίζες του Ινδικού φυτού  Coleus (Coleus forskohlii), ένα τροπικό φυτό που θυμίζει λίγο την μέντα.

Για αιώνες το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή Ινδική βοτανολογία για να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις και ασθένειες.

Οι σύγχρονές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι πράγματι προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία ή τουλάχιστόν έχει θετικά αποτελέσματα.

Σαν συμπλήρωμα απώλειας βάρους το Forskolin πρωτοήρθε στην επιφάνεια στις αρχές του 2014 καθώς παρουσιάστηκε σε μια πολύ γνωστή εκπομπή Ιατρικού περιεχομένου.

«Το Forskolin είναι μια δραστική ουσία που βρίσκεται στις ρίζες ενός Ινδικού φυτού. Πωλείται σαν συμπλήρωμα απώλειας βάρους.»

Πως βοηθά το Forskolin στην απώλεια βάρους;

Πολλές έρευνες έχουν στοχεύσει στη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας του Forskolin στον μεταβολισμό του λίπους.

Τα περισσότερα από αυτά τα πειράματα έχουν διεξαχθεί είτε σε ζώα είτε μέσα στα εργαστήρια. Συμπερασματικά τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα ίδια στον άνθρωπο.

Με λίγα λόγια το Forskolin διεγείρει την απελευθέρωση του λίπους που είναι αποθηκευμένο στα κύτταρα. Μια διαδικασία που γίνεται όταν σώμα χρειάζεται να κάψει σωματικό λίπος για να πάρει ενέργεια.

Από μόνη της η απελευθέρωση του αποθηκευμένου λίπους δεν είναι αρκετή για να χάσετε βάρος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει και η ανάλογη μείωση πρόσληψης θερμίδων.

Με άλλα λόγια για να πραγματοποιηθεί μια καλή απώλεια βάρους πρέπει η ενεργειακή δαπάνη να είναι μεγαλύτερη από τις θερμίδες που καταναλώνεται.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ενδυναμώσουν την μείωση των θερμίδων με τους κάτωθι τρόπους:

  • Καταστολή της όρεξης
  • Μείωση της αποτελεσματικότητας της πέψης
  • Αύξηση του μεταβολικού ρυθμού

Οι κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει σε ανθρώπους έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Το Forskolin μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους διατηρώντας όμως ανέγγιχτη τη μυϊκή σας μάζα.

«Το Forskolin βοηθά στην απελευθέρωση του αποθηκευμένου λίπους από τα λιπώδη κύτταρα. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.»

Μπορεί το Forskolin να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Μέχρι στιγμής μόνο δύο μελέτες έχουν γίνει για να διερευνήσουν τις επιδράσεις του Forskolin για μείωση του βάρους στους ανθρώπους. Και οι δύο ήταν τυχαία ελεγχόμενες δοκιμές.

Η πρώτη μελέτη

Το μεγαλύτερο δείγμα συμπεριλάμβανε 30 παχύσαρκους άνδρες οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο διαφορετικές ομάδες.

Ομάδα του Forskolin:

15 άνδρες έπαιρναν 250mg εκχύλισμα Coleus forskohlii 2 φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες.

Ομάδα Placebo:

15 άνδρες έπαιρναν την ίδια ποσότητα εικονικών χαπιών που δεν είχαν όμως καμία αποτελεσματικότητα.

Σε σύγκριση με την Placebo ομάδα οι άνδρες που πήραν Forskolin κατάφεραν να χάσουν αρκετά περισσότερο λίπος από την άλλη ομάδα.

Επίσης η σύνθεση του σώματος των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της μελέτης άλλαξε σημαντικά.

Υπήρξε μια σημαντική αύξηση στην ελεύθερη τεστοστερόνη της ομάδας Forskolin. Η τεστοστερόνη μπορεί να βοηθήσει στη διέγερση της απελευθέρωσης του λίπους από τα λιπώδη κύτταρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρήθηκε η εντυπωσιακή αυτή απώλεια λίπους που παρατηρήθηκε στη μελέτη.

Η αύξηση της τεστοστερόνης μπορεί επίσης να προάγει την αύξηση της μυϊκής μάζας. Στην ομάδα Forskolin υπήρξε αύξηση της άπαχης σωματικής μάζας, αν και μικρή ήταν σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη μελέτη

Στην δεύτερη μελέτη πήραν μέρος 23 παχύσαρκες γυναίκες που πήραν την ίδια δόση Coleus forskohlii 500mg την ημέρα για 12 εβδομάδες.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ομάδα δεν υπήρξαν εξίσου θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια λίπους. Τα αποτελέσματα όμως έδειξαν ότι το Forskolin μπορεί να βοηθήσει προστατεύοντας σας από την αύξηση του σωματικού βάρους.

Συμπερασματικά

Μετά από 12 εβδομάδες με Forskolin παρατηρήθηκε μια βελτίωση της σύστασης του σώματος των ανδρών και απέτρεψε τις γυναίκες από το να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.

«Έχουν γίνει δύο μελέτες που μελέτησαν την επίδραση της Φορσκολίνης στην απώλεια βάρους. Στην μία μελέτη παρατηρήθηκε σημαντική απώλεια λίπους αλλά όχι τόσο σημαντική απώλεια βάρους.»

Άλλα οφέλη για την υγεία των συμπληρωμάτων Forskolin

Το Ινδικό φυτό Coleus – που περιέχει το συστατικό Forskolin – αποτελεί συστατικό των παραδοσιακών φαρμάκων εδώ και αιώνες.

Έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις όπως οι καρδιοπάθειες, το άσθμα, η βρογχίτιδα και η δυσκοιλιότητα.

Στους ανθρώπους τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν Φορσκολίνη μπορούν επίσης:

  • Να διευρύνουν τους αεραγωγούς των πνευμόνων βοηθώντας έτσι στο άσθμα.
  • Αυξάνει την οστική πυκνότητα μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.
  • Διεγείρει την δημιουργία τεστοστερόνης στους άνδρες βοηθώντας στην διατήρηση της μυϊκής μάζας.

«Το Forskolin αποτελεί μέρος των θεραπειών με βότανα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες παθήσεις.»

Δοσολογία Forskolin και παρενέργειες

Η προτεινόμενη δόση του Forskolin είναι 100 έως 250 mg Coleus forskohlii 2 φορές την ημέρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από την λήψη του Forskolin.

Πως μπορείτε να λάβετε το forskolin

Την ουσία του Forskolin μπορείτε να την λάβετε μέσα από ειδικά συμπληρώματα διατροφής. Το πιο διαδεδομένο και με 100% επιτυχημένα αποτελέσματα, δίχως καμία παρενέργεια, είναι το συμπλήρωμα Forskolin active σε μορφή καψουλών.

Με μόλις 2 κάψουλες ανά ημέρα, καλύπτετε την δοσολογία forskolin και απολαμβάνετε όλα τα οφέλη όπως καλύτερο μεταβολισμό, διάσπαση του λίπους, μείωση της λιπώδης μάζας, κ.α.

Πρέπει να δοκιμάσετε το Forskolin;

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του σωματικού λίπους.

Στους άνδρες έχει σημειωθεί μια αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και βελτιώνει την σύνθεση του σώματος μειώνοντας τα ποσοστά λίπους ενώ αυξάνεται η μυϊκή μάζα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Forskolin καθώς δεν υπάρχουν καθόλου παρενέργειες από την λήψη του. Μπορεί να σας βοηθήσει να ελαττώσετε το σωματικό σας λίπος και να διατηρήσετε την μυϊκή σας μάζα.

Πολλά συμπληρώματα διατροφής αντίθετα με το Forskolin μειώνουν την μυϊκή μάζα αντί να βοηθούν στην απώλεια του λίπους.